Foşti sereişti constănţeni, cu pensiile intacte

sri-TribunalulConstanta.jpgÎn hotărâre se arată că instanţa „admite în parte cererea, dispune anularea deciziei de recalculare a pensiei emisă de Serviciul Român de Informaţii cu numărul 85139/31.12.2010 şi, pe cale de consecinţă, menţine în plată decizia privind calcularea pensiei de serviciu nr. 85139/20.05.2010"

Trei foşti sereişti au câştigat în instanţă procesul intentat Serviciului Român de Informaţii, obţinând astfel dreptul de a nu li se recalcula pensiile. Concret, este vorba despre foştii agenţi Angela Cibotaru, Traian Ţăranu şi Nicolae Cristian Radu. Cu procese demarate în urmă cu aproximativ un an, foştii sereişti au fost singurii cărora li s-a dat dreptate în instanţă. Sens în care trebuie menţionat că alţi colegi de-ai lor au avut mai puţin succes, judecătorii respingându-le acţiunile, ca nefondate.

Aşa cum menţionam în ediţiile anterioare, Angela Cibotaru a dat în judecată Serviciul Român de Informaţii, dar şi Casa de Pensii Sectoriale a Serviciului Român de Informaţii, ea fiind sprijinită în demersul său de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere. Cazul s-a înregistrat la Secţia civilă a Tribunalului Constanţa, iar după mai multe înfăţişări, judecătorii au decis să admită în parte acţiunea fostei lucrătoare SRI. Astfel, se arată că instanţa „admite în parte cererea, dispune anularea deciziei de recalculare a pensiei emisă de Serviciul Român de Informaţii cu numărul 85139/31.12.2010 şi, pe cale de consecinţă, menţine în plată decizia privind calcularea pensiei de serviciu nr. 85139/20.05.2010". Restul pretenţiilor ridicate de fostul sereist au fost respinse ca neîntemeiate, sentinţa Tribunalului fiind definitivă şi executorie, însă putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare

Câştig de cauză pentru SRI

sri-sri.jpgLa rândul său, Traian Ţăranu a dat şi el în judecată Serviciul Român de Informaţii, dar şi Casa Sectorială de Pensii din cadrul SRI, iar instanţa a decis să admită în parte contestaţia, astfel cum a fost precizată. „Anulează decizia de recalculare a pensiei nr. 86274/31.12.2010 emisă de pârâtă. Menţine decizia de pensionare nr. 86274/15.04.2010 emisă de pârâtă", se mai arată în hotărârea instanţei, prin care s-a decis totuşi că „respinge capătul de cerere privind plata diferenţei de drepturi de pensie ca fiind rămasă fără obiect. Respinge cererea de obligare la plata cheltuielilor de judecată ca nedovedită". De asemenea, SRI a declarat recurs împotriva acestei decizii, la fel ca în procesul cu Angela Cibotaru. Nu în ultimul rând, şi fostul agent SRI Nicolae Cristian Radu şi-a recâştigat pensia în instanţă, acţiunea fiindu-i admisă în parte. La polul opus, alţi foşti sereişti nu s-au bucurat de înţelegerea judecătorilor. Astfel încât una dintre acţiunile respinse a fost cea introdusă de Rodica Dumitru, proces în care instanţa „respinge cererea formulată de reclamanta Dumitru Rodica în contradictoriu cu pârâţii Serviciul Român de Informaţii şi Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informaţii, ca nefondată", sentinţa putând fi atacată cu recurs. De acelaşi tratament a avut parte şi fostul lucrător SRI Mihai Nae, căruia instanţa de asemenea i-a respins acţiunea, dar şi Gabriela Carmen Duca. În ceea ce-l priveşte pe Vasile Tufan, instanţa a hotărât „respinge cererea formulată de reclamantul Tufan Vasile în contradictoriu cu pârâta Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informaţii şi Comisia de Contestaţii din cadrul Serviciului Român de Informaţii, ca nefondată". Nu în ultimul rând, şi acţiunea lui Dănuţ Chiriţă a fost respinsă, hotărârea putând fi atacată în recurs.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 328

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 571

Teren în zona Pescărie Tribunalul obligă Primăria Constanța și Consiliul Local să restituie un teren pe care au construit o stradă, cu trotuar! Cu recurs (MINUTA)

05 Apr 2024 1172

Ce au decis judecătorii în procesul în care Logis Project SRL a contestat amenda primită de la Garda de Mediu Constanța?

04 Apr 2024 644

Regimul de înălțime pentru PUZ Constanța-Cumpăna, dezbătut la Curtea Supremă! Judecătorii de la Curtea de Apel au declinat dosarul (MINUTA)

31 Mar 2024 665

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 810

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1597

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 887

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 1009

Procesul a ajuns la Curtea de Apel Constanța AJPIS a făcut recurs în dosarul unde DGASPC cere suspendarea procesului verbal emis în legătură cu Centrul „Artemia”

12 Feb 2024 1118

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Judecătorii amână pronunțarea

18 Jan 2024 729

Știri justiție Tulcea Răzvan Arcadiu Vitoș rămâne președintele Tribunalului Tulcea încă șase luni!

18 Jan 2024 747

UPDATE – Avere și interese Maria Timoașcă, președinte nou în Curtea de Apel Constanța, din 11 ianuarie (DOCUMENTE)

10 Jan 2024 966

Din 6 ianuarie 2024 Francisc Nemeth, noul vicepreședinte al Curții de Apel Constanța. Avere și interese (DOCUMENTE)

19 Dec 2023 1181

Două angajate din cadrul Primăriei Constanța au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

08 Dec 2023 12283