Au ajuns deja la fundul sacului Huţucă - „PSD a renunţat la propriul proiect privind construirea de creşe“

Ieri s-a dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege privind aprobarea Programului Naţional „Creşe pentru copiii României“. Obiectul de reglementare al acestei propuneri legislative constă în instituirea unui program naţional - „Creşe pentru copiii României“, care viza construirea a 554 de creşe noi în fiecare localitate urbană, inclusiv în sectoarele municipiului Bucureşti care depăşesc 10.000 de locuitori. Programul urma să se deruleze pe o perioadă de patru ani, începând cu anul 2017, iar finanţarea cheltuielilor necesare trebuia să se realizeze din sume alocate de la bugetul de stat, prin inspectoratele şcolare judeţene.
 
Proiectul mai sus amintit a fost iniţiat de către parlamentarii PSD în perioada de precampanie electorală pentru alegerile parlamentare de anul trecut. PSD a renunţat prin votul de ieri la propriul proiect. „Aşa cum era de aşteptat, promisiunile PSD din campanii şi precampanii nu mai au nicidecum valabilitate atunci când acesta ajunge la guvernare! Elocvent pentru acest lucru este faptul că - şi culmea demagogiei - a primit punct de vedere negativ tot de la PSD, dar după campanie, adică după instalarea Guvernului Grindeanu. PSD şi-a respins propriul proiect pe motiv că Guvernul va implementa măsurile din programul de guvernare privind construirea de creşe şi grădiniţe, undeva, cândva, pe măsură ce vor identifica resursele financiare. Cu alte cuvinte, printr-un astfel de demers de renunţare la un subiect important din punct de vedere social, PSD nu numai că înşală din nou aşteptările românilor, prin anularea propriilor propuneri legislative inventate şi vehiculate intens prin campanii, dar se şi contrazice în mod flagrant în privinţa susţinerilor sale publice în ceea ce priveşte rolul de putere legiuitoare a Parlamentului, rol pe care-l transferă fără probleme Guvernului“, a precizat, într-o declaraţie de presă, deputatul liberal Bogdan Huţucă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 360

Abordarea integrată și personalizată, soluție pentru incluziunea cu succes a populației de etnie romă

26 Apr 2024 236

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 362

Oficial de la Ministerul Muncii Anunțul mult așteptat de pensionari! Se va întâmpla înaintea sărbătorilor pascale

25 Apr 2024 370

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 439

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 327

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 293

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 472

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 665

„Ziua Porților Deschise”, la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea

23 Apr 2024 603

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 537

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 460

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 411

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 251

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 476