Chec de cafea

chec.jpgIata o prajitura delicioasa si pufoasa, dar nerecomandata seara din cauza continutului ridicat de cafea.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

8-10

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

oua, cafea, faina, unt, zahar

Ingrediente

CHEC:
175 g unt nesarat, plus extra pentru uns
175 g zahar pudra
2 oua
15 ml lichior de cafea
175 g faina
5 g praf de copt
45 ml cafea instant dizolvata in 15 ml apa fierbinte
GLAZURA:
175 g zahar pudra
10 ml cafea instant, dizolvata in 35 ml apa fierbinte
18 bomboane de ciocolata cu aroma de cafea

Mod de preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt.

2. Amestecati untul si zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos. Bateti ouale, unul dupa altul, adaugand 15 g de faina daca incepe sa se inchege. Adaugati lichiorul de cafea.

3. Adaugati faina ramasa si praful de copt si amestecati. Puneti jumatate din umplutura intr-un alt bol si amestecati cafeaua.

4. Turnati o lingura din fiecare umplutura (cea fara cafea si cea care contine cafea) in tava, apoi repetati procesul cu umplutura ramasa pentru a crea doua straturi. Agitati o data tava pentru a distribui umplutura, apoi invartiti o furculita prin ea pentru a crea un efect de fasii.

5. Coaceti timp de 45-50 de minute sau pana ce o scobitoare iese curata din compozitia propriu-zisa. Scoateti checul si lasati-l sa se raceasca.

6. Pentru a prepara glazura, puneti zaharul pudra intr-un bol, apoi adaugati cafeaua si amestecati bine. Turnati glazura peste prajitura si aranjati bomboanele de ciocolata dupa cum doriti.

Sursa: Ecuisine.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Tartine picante (Rețetă Interbelică)

28 Jul 2022 4639

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Supă de Varză (Rețetă Interbelică)

08 Jul 2022 1233

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 1543

GastroArt Chiftele de creer (rețetă interbelică)

23 Jun 2022 1049

GastroArt Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)

19 Jun 2022 1096

Exponatul săptămânii la Muzeul de Artă Populară Constanța– “Lingură păstorească” (FOTO)

18 Jun 2022 1211

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Jun 2022 1416

GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)

10 Jun 2022 1189

GastroArt Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)

21 May 2022 1501

GastroArt Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică)

17 May 2022 1610

GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)

05 May 2022 1383

GastroArt Supă de frecăței (rețetă interbelică)

16 Apr 2022 1582

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Apr 2022 1602

GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)

16 Mar 2022 1716