GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)

GastroArt

Cantitățile: ¾ pahar orez, ½ litru lapte, 4-5 linguri zahăr, sare, vanilie, 1 pahar smântână, 4 linguri dulceață de căpșuni, boabe de vișine. Se opărește orezul, apoi se fierbe în lapte îndulcit și vaniliat și se scade complect.

Se așează în cerc pe farfuria de serviciu, formând cu lingura udă o gaură de mărimea unui pahar de apă. Se răcește. Se amestecă smântâna cu dulceață și se toarnă în golul din mijloc. Se garnisește cercul cu fructe din dulceață, de preferință vișine.

Tanti Victorița Oancea

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

sursa - Gastroart 

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Citește și: 

GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică) 

GastroArt Pui cu conopidă (rețetă interbelică)  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Masă caldă oferită la Școala „Panait Cerna“ din Cerna. Cui aparțin serviciile de catering (DOCUMENT)

30 Mar 2024 473

Constanța, promovată la Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

05 Mar 2024 547

ANSVSA Produs de la LIDL, retras de la raft! Risc de intoxicație cu histamină

07 Feb 2024 1363

Afaceri Constanța Cojocaru Gastro SRL își deschide punct de lucru în incinta City Park Mall

15 Nov 2023 1085

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 992

Euro-Toques România lansează BLACK SEA FISH FESTIVAL 2022

05 Sep 2022 2298

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1695

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1934

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1876

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1823

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1776

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1743

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1548

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1543

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1538