Sondaje de opinie

Sondaj de opinie Nouă din zece respondenţi nu cred că vor fi construite mai multe locuri de parcare în Constanţa, odată cu majorarea taxei

Cititorii ZIUA de Constanţa nu cred că banii pe care îi va primi Primăria Constanţa, prin SPIT, din taxa de parcare vor fi direcţionaţi în construirea de noi locuri de parcare în municipiu, potrivit rezultatului unui sondaj derulat săptămâna trecută pe această temă.
 
Constănţenii vor scoate, din 2020, mai mulţi bani pentru plata taxei la serviciul local de taxe şi impozite pentru locul de parcare achiziţionat. Taxa a crescut semnificativ, de la 175 de lei la 200 de lei, după ce au fost aprobate bugetul şi hotărârea de ajustare a taxelor şi impozitelor din anul următor.
 
În şedinţa din data de 25 aprilie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre cu privire la taxele şi impozitele locale, iar în urma amendamentelor depuse la proiect, au trecut mai multe modificări ale taxelor. Poate cea mai importantă după taxa de habitat mărită de la 5 lei la 6,5 lei este cea cu privire la locurile de parcare din faţa blocurilor sau din parcările special amenajate în zonele rezidenţiale.
 
Dacă în proiectul iniţial urma să fie mărită cu 10 lei, creşterea taxelor pentru persoanele juridice a dus şi la majorarea taxelor pentru persoane fizice.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a derulat sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeţi că, odată mărite taxele pentru locul de parcare, vor fi construite mai multe parcări în municipiul Constanţa?”
 
La sondajul de opinie au răspuns peste 260 de persoane. Majoritatea, mai exact 91%, au optat pentru „nu“, iar doar 9% dintre respondenţi au răspuns afirmativ.
 
Oamenii au transmis mai multe mesaje în cadrul acestui sondaj. Redăm câteva dintre acestea:
„Să le faceţi cât salariul minim pe economie!!!” „Nu construiesc alte locuri de parcare pentru că rămâne Poliţia Locală fără activitatea lor… principală”.
„Parcare pe trotuar? Persoanele cu dizabilităţi pe unde mai trec?”
„Oraşul a fost trasat cu artere pentru căruţe, au construit comuniştii mult și prost, ce se mai poate face acum, când au fost scoase tramvaiele pentru a circulă mașinile lejer? Uitaţi-va cum se ridică umiditatea pe blocuri, case, garduri! Solul Constanţei este foarte umed, nu mai respiră de atâta beton, asta o să vedeţi peste câţiva ani, căci sigur vor fi unele consecinţe”.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Gogu

10 May, 2019 13:48

Pe verticala si subsol (2+3), aici se faca investitii si cu cap,nu trasari de linii pe asfalt! Desteptati-va primari si consilieri! Sau poate vom afla candva ca trasarea acelor linii a costat cat o parcare supraetajata!

Articole asemanatoare

Descarcă aplicaţia Constanța Parking. Parcare prin SMS şi în staţiunea Mamaia şi în Portul Tomis

28 Apr 2019 827

Constanța, sufocată de mașini. De ce nu ar trebui să ne dorim parcări

23 Apr 2019 1095

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1155

În atenţia şoferilor O nouă aplicaţie va fi lansată de Primăria Constanţa, pentru plata locurilor de parcare din municipiu

05 Apr 2019 1037

Amânare în dosarul regulamentului parcărilor din Constanţa. Când este următorul termen

02 Apr 2019 1135

Primăria Constanța vrea să gestioneze online locurile de parcare din municipiu

23 Mar 2019 972

Unul plăteşte, altul beneficiază Regulamentul privind locurile de parcare din Constanţa ar putea fi anulat la începutul lunii viitoare (document)

06 Mar 2019 6089

USR Constanţa dezaprobă politica de parcare la nivelul municipiului Constanţa adoptată de Consiliul Local Municipal

01 Mar 2019 466

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Feb 2019 1011

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 883

Sondaj de opinie Credeţi în utilitatea grupurilor de pe Facebook de tip „Parchez ca un bou“?

28 Jan 2019 1576

Interviu live cu primarul Decebal Făgădău Constanța merită mai mult decât critici, dar cum întâmpinăm totuși cei 100 de ani de România Mare? (video)

28 Nov 2018 3237

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs. Iată posturile vacante!

16 Nov 2018 2040

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 956

Se doreşte descurajarea sau încurajarea deplasărilor motorizate individuale? USR Constanţa - „Politica de parcări a municipiului Constanţa, tratată cu superficialitate de Primărie!“ (galerie foto)

09 Nov 2018 1221