Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac
  • Procesul a fost deschis Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța de către Primarul Municipiului Constanța în legătură cu asigurarea unor locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități.
Primarul Municipiului Constanța a pierdut astăzi, 28 martie 2024, definitiv, la Curtea de Apel Constanța, dosarul deschis în legătură cu locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități!
 
Judecătorii de la Curtea de Apel au apreciat ca nefondat recursul primarului și l-au respins ca atare.
 
Decizia Curții a fost pronunțată în dosarul 2785/118/2023, aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului format din magistrații Roxana Nicoleta Bacu, Ramona Poppa și Constantina Monica Turcu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții.
 
Iată minuta deciziei de astăzi, 28 martie 2024, a Curții de Apel:
 
„Dec. - Respinge recursul ca nefondat. Definitivă“
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, procesul a fost deschis Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța de către Primarul Municipiului Constanța în legătură cu asigurarea unor locuri de parcare gratuită persoanelor cu dizabilități.
 
Măsura obligării primăriei la asigurarea unor astfel de locuri de parcare a fost dispusă de către inspectorii AJPIS Constanța printr-un proces-verbal contestat ulterior, în instanță, de către Primarul Municipiului Constanța.
 
Inițial, primarul a pierdut definitiv procesul pentru suspendarea aplicării măsurilor din procesul-verbal AJPIS.
 

Ulterior, Tribunalul Constanța a respins și acțiunea primarului pentru anularea procesului-verbal, iar Curtea a reconfirmat azi această respingere.
 
În motivarea hotărârii menținute azi de Curtea de Apel, judecătorii de la Tribunal au arătat, printre altele, că „ceea ce s-a reţinut prin actul criticat (nr., procesul-verbal AJPIS contestat de primar) nu este o încălcare a unei dispoziţii de scutire a unei persoane încadrate în gradul de handicap de la plata unei taxei de parcare, ci nerespectarea dispoziţiei de repartizare a unui loc de parcare persoanelor cu handicap care au solicitat şi au nevoie de un astfel de loc, împrejurări ce sunt distincte atât faptic cât şi din perspectiva de reglementare“.

 
Prin Hotărârea 1502/2023, reconfirmată azi de Curtea de Apel, Tribunalul a respins ca neîntemeiată cererea primarului de anulare a procesului-verbal întocmit de inspectorii AJPIS.
 
La Tribunal, dosarul s-a aflat, potrivit datelor noastre, în atenția completului prezidat de magistratul Teodora Luminița Popescu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Decizia de azi a Curții de Apel este definitivă și nu mai poate fi atacată.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primarul Municipiului Constanța a pierdut procesul privind locurile de parcare gratuită pentru persoanele cu dizabilități! Motivarea tribunalului (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soluția magistraților în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Amzacea

27 Apr 2024 295

​Un nou termen în dosarul dintre prefectul județului Constanța și primarul comunei Cuza Vodă. Ce au decis magistrații

27 Apr 2024 431

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 741

Prefectul Județului Constanța, obligat de magistrați să achite peste 3.500 de lei primarului comunei Agigea

26 Apr 2024 1272

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 414

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 740

UPDATE. Termen nou, 21 mai 2024 Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța

24 Apr 2024 1180

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 487

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1142

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 405

Renovată la standarde nZeb Grădinița Zig-Zag, inaugurată azi în orașul Ovidiu, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 630

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 510

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 571

Aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 445

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 497