Stiri calde

A vrut să cumpere afine și putea să se otrăvească! Un constănţean susţine că un vânzător ambulant vindea fructe toxice în piața Obor din Constanța!


Atenție de la ce cumpărați atunci când vă aflați la cumpărături pentru că puteți să vă supuneți unor riscuri mari. Un constănțean aflat la cumpărături în Oborul din Constanța în cursul zilei de duminică s-a confruntat cu o situație nefericită. Ciprian Ionuț Focșa a observat o vânzătoare ambulantă care vindea dintr-o găleată niște fructe mărunte ce păreau a fi afine. „Primul gând al meu a fost de unde dracu afine în noiembrie proaspete!! Zic de unde ai cules afinele?! zice ea: De la Vâlcea ...Mă rog ..mă gândesc rapid, cum să vii de la Vâlcea să vinzi în obor o găleată de afine?! am trecut peste asta! Iau 3-4 bobițe le bag în gură, le zdrobesc o particică mică din zeamă ducându-se pe gât restul rămând pe limbă. Prima reacție a creierului meu a fost să nu simt nimic în prima jumătate de secundă, în a doua simțind ceva uleios după care gura mea sterpezindu-se iar în gât pe esofag simțind cum mă arde!“, a scris constănțeanul pe pagina sa de Facebook. Revoltat, acesta și-a dat seama că ceea ce intenționa să achiziționeze nu erau afine ci altă plantă, fructe de boz, spune el, care sunt toxice. Gândindu-se că fructele acestea pot fi oferite și consumate de alte persoane și pot să le afecteze sănătatea, acesta a apelat la instituțiile statului. Prima dată a sunat prin serviciul de urgență 112 să reclame vânzătoarea ambulantă care comercializa niște produse care afectează siguranța consumatorilor, însă de aici a fost redirecționat către alte instituții.
„Am sunat la 112 zic povestea, operatoarea mă întreabă dacă am sunat la OPC, eu zic: cum să sun domnule duminica? cine răspunde? -Bine vă fac legătura la poliție…
-Alo buna ziua ..iară spun povestea, ăla zice că cei de la DSP trebuie să vină, eu zic bine domnule și eu ce fac stau să sun la toti? Polițistul zice: și ce vrei domnule să guste poliția afine? și îmi închide telefonul!! Bineînțeles că am sunat la DSP!! acolo o doamnă îmi spune că e singură de serviciu și nu poate părăsi clădirea dar o sa sune să vorbească cu colegii ei și revine cu telefon.
Dupa 10 minute mă suna si îmi zice: nu noi ne ocupăm de asta, Protecția Consumatorului de ocupă.
-Bine domnule asta otrăvește lumea și eu trebuie să sun de la unul la altul? -Domnule ,asta e nu pot face nimic sunați mâine la OPC!!“, a scris, revoltat, Ciprian Ionut Focșa. 
Reprezentanții Poliției au confirmat apelul constănțeanului revoltat la serviciul de urgență 112, însă acesta a fost redirecționat către instituțiile care au competențe în soluționarea acestor situații. Potrivit comisarului șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, Cornel Radu, până acum, nu a fost întregistrată nicio sesizare în acest sens la instituția pe care o conduce. „Sesizarea se face în scris, nu pe Facebook, trebuie sesizare scrisă și bonul fiscal doveditor pentru a putea interveni. În cazul unui vânzător ambulant, este greu de intervenit pentru că nu îl putem căuta noi. Ne mai sesizăm din presă dar la cazurile foarte grave, unde putem să intervenim“, a declarat pentru Ziua de Constanța, Cornel Radu.
 
Concluzia demersului pornit de constănțean vine tot de la Ciprian Ionuț Focșa: „Când mergem să cumpărăm ceva ar trebui să o facem liniștiți că vânzătorul orice rasă ar fi el este de bună credință! Vreau să fie clar: Nu mă așteptam la reacții din partea nimănui..Poliție sau DSP, OPC, acesta este sistemul!! Unul nemernic care ține cu statul și nu cu oamenii! Dacă nu platești o taxă te saltă sus, dacă vinzi pătrunjel și nu plătești taxe ești luat pe sus de mascați de trupe speciale. Dacă eu reclam că cineva otrăvește populația, nu interesează pe nimeni. Dacă loveam un câine în obor veneau și mă luau pe sus că sunt un animal care nu are suflet!“, a spus bărbatul nemulțumit.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

lauraadamache.ro Tarta cu crema de lamaie

10 Jan 2019 647

lauraadamache.ro Rulada cu gem de afine

26 Jul 2018 696

Tartă cu gem de afine Rețetă de post fără ouă, unt și lapte

02 Dec 2017 1157

A vrut să cumpere afine şi putea să se otrăvească! Un constănţean susţine că un vânzător ambulant vindea fructe toxice în piaţa Obor din Constanţa!

01 Nov 2016 5364

e-rețete Prajitura cu afine

06 Aug 2016 2603

Sănătate Afinele, cele mai populare fructe de pădure

21 Jul 2016 2086

Voceaconstantei.roPrăjiturele cu banane şi cremă de brânză

16 Mar 2016 1394

Sănătate Afinele roşii scad zahărul din sânge

06 Oct 2015 1155

Sănătate Afinele, o sursă importantă de antioxidanţi

06 Sep 2015 1589

e-retete.ro Prajitură cu zmeură

29 Jul 2015 3854

Sănătate Afinele încetinesc procesele de îmbătrânire

10 Jul 2015 1712

Sănătate Utilizările în medicina tradiţională ale tincturii de afin

01 Jul 2015 1319

Sănătate Fructele care îţi păstrează creierul tânăr cât mai mult

27 May 2015 1056

Sănătate Sucul de afine îmbunătăţeşte memoria

05 May 2015 949

Sănătate Afinele, fructele ideale pentru afecţiunile oculare

01 Apr 2015 1136