Stiri calde

Asociaţia Verde Urban acuză Primăria de subiectivism. Proprietarii de terenuri neîngrijite de pe bulevardul Lăpuşneanu nu sunt amendaţi!

 
 
În baza HCL 184/2013 Primăria Constanţa amendează cetăţenii care nu asigura curăţenia imobilelor pe care le deţin – case, curţi, drumuri de acces, trotuare şi spaţii verzi aferente acestora. Initiaţiva nu este rea şi poate duce în timp la educarea noastră a tuturor, în condiţiile în care aplicarea amenzilor ar fi una motivată, dovedită, în funcţie de caz, iar agenţii constatatori nu ar face abuz de subiectivism.
„Au fost, astfel, amendaţi cetăţeni care poate nu şi-au îngrijit cum trebuie curţile, în schimb ne întrebăm ce se întâmplă de ani de zile cu zonele expuse publicului larg, inclusiv turiştilor, aflate pe fâşia de spaţiu verde de pe Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în proximitatea parcului Tăbăcărie.
Acolo, după cum bine ştim, o mână de şmecheri, cu complicitatea decidenţilor locali de la vremea respectiva, au pus mâna pe terenuri care erau spaţii verzi şi pe care, între timp, s-au construit sau urmează să se construiască blocuri de locuinţe.
Au mai rămas câteva parcele de teren proprietate privata, încă neconstruite. Cum le puteţi identifica cu uşurinţă? Acolo unde vedeţi bălării crescute în voie şi gunoaie, puteţi fi siguri că terenul respectiv este al cuiva care va pune de un bloc. Pâna atunci, din lipsa de bun simt, chiar dacă ulterior va câştiga enorm din exploatarea parcelei respective, “investitorul” nu catadicseşte să îl menţină curat, oferind locuitorilor din zona şi turiştilor o imagine dezolantă. Iar oamenii primăriei nici atât, pentru ca nu intră în competenţa lor. Despre amenzi, nici nu se pune problema ca edilii să-i deranjeze pe domnii proprietari de terenuri neîngrijite de la bulevardul Lăpuşneanu. Ne întrebam totodată cum poate Primăria sa dea amenzi pentru lipsa de îngrijire a terenurilor şi caselor, în condiţiile în care faleza de la Zorile arată în halul în care arata. Sau, poate, nici zona respectivă nu o mai fi în competenţa lor?”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Platformele civice „Verde Urban“ şi „Constantiana“ lansează o dezbatere în mediul online pe problema patrimoniului municipiului Constanţa

15 Feb 2019 292

Asociația Verde Urban „Primăria Constanța ar fi somat locatarii blocului T5 din Tomis Nord să își mute mașinile din parcarea aferentă blocului“ (galerie foto)

11 Feb 2019 2350

Constanţa. Schimbare în trafic pe bulevardul 1 Mai, la intersecția cu strada Theodor Burada

01 Feb 2019 1710

Ce observaţii are „Verde Urban“ în legătură cu tema de actualizare a PUG-ului municipiului Constanţa (galerie foto)

22 Dec 2018 462

Verde Urban îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu subiectul energiei termice de la Constanţa

14 Dec 2018 309

Asociația „Verde Urban“ a reclamat la Garda Națională de Mediu probleme importante sesizate de-a lungul timpului în Constanța. Halucinantul răspuns primit! (galerie foto + document)

16 Nov 2018 390

Verde Urban, acţiune de ecologizare în Tomis Nord din municipiul Constanţa

11 Nov 2018 353

Constănţeanul supărat Cum se construieşte la Constanţa peste ruine antice cu avizul ministrului Culturii (document)

05 Oct 2018 4561

Asociaţia „Verde Urban“ cere CLM Constanţa să nu voteze proiectele care permit construirea peste vestigii arheologice (document)

25 Sep 2018 991

În baza unei hotărâri judecătorești, Primăria realizează un PUZ care să îi permită unei firme de apartament să ridice un hotel în parcul Tăbăcărie (II) (documente)

04 Sep 2018 5198

Parcul Tăbăcărie, masacrat din nou? Primăria Constanţa face licitaţie pentru un PUZ al zonei cuprinse între City Park Mall şi Delfinariu

03 Sep 2018 8650

În contextul elaborării unui nou PUG Verde Urban cere Primăriei Constanţa amenajarea unui parc în zona Oil Terminal!

11 Aug 2018 880

Adevărul despre parcul pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în zona Marvimex Un consilier local susţine că mai puţin de 10 la sută din terenul de opt hectare s-ar putea transforma în parc! (document)

31 Jul 2018 2156

Primăria Constanţa vrea să amenajeze un parc în zona Marvimex cu fonduri de la MDRAPFE

29 Jul 2018 3049

Asociaţia „Verde Urban“ prinde cu mâţa-n sac Primăria Constanţa „Transplantarea platanilor de pe Valea Portului pe bulevardul Aurel Vlaicu s-a realizat fără acord de mediu!“ (document)

12 May 2018 1254