„Astăzi NATO este mai puternică decât oricând” - spune Antony J. Blinken

„Astăzi NATO este mai puternică decât oricând”, a declarat Antony J. Blinken, adjunctul secretarului de stat al SUA, în cadrul vizitei sale recente la Varşovia. Periplul secretarului de stat Blinken include Varșovia, Sofia, București și Paris, în perioada 05-10 mai.
 
La Varșovia, în perioada 5-6 mai secretarul adjunct se va întâlni cu înalți oficiali pentru a discuta despre chestiuni bilaterale și regionale, inclusiv summitul NATO din această vară din Varșovia și criza în curs de desfășurare în Ucraina. La 5 mai, secretarul adjunct va puncta observațiile sale cu privire la Statele Unite ale Americii, Europa, și Alianța NATO de la Fondul German Marshall.
 
La 6-7 mai, secretar adjunct Blinken se va deplasa la Sofia pentru întâlniri cu înalți oficiali bulgari pentru a discuta despre cooperarea bilaterală și NATO, inclusiv monitorizarea pe cinci grupuri de lucru din SUA-Bulgaria lansate în 2015, de către ministrul de externe MITOV și secretar Kerry privind cooperarea în domeniul apărării, combaterea terorismului, diversificarea surselor de energie, statul de drept, precum și educație.
 
În 7 şi 8 mai, el se va afla la Bucureşti pentru discuţii cu înalţi reprezentanţi guvernamentali despre securitate, cooperare bilaterală, parteneriatul economic, statul de drept şi reforme. J. Blinken se va întâlni de asemenea cu lideri de afaceri şi reprezentanţi ai societăţii civile.
 
Ultima oprire a secretarului adjunct este la Paris, în 9-10 mai, unde se va întâlni cu oficiali francezi.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken va avea întrevederi la București cu președintele Klaus Iohannis

26 Nov 2022 811

A șaptea rundă a Dialogului Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. Interes puternic pentru aprofundarea parteneriatului strategic bilateral

11 Nov 2021 848