05 Mar, 2018 11:06
1571
Ana-Maria VOICU
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Astfel, acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 23.02.2018 – 02.03.2018, s-au materializat prin verificări la 65 de obiective:
1 centru sacrificare animale, 1 unitate procesare carne, 1 unitate procesare lapte, 3 centre prelucrare lapte, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 13 măcelării, 3 carmangerii, 2 pescării, 2 depozite alimentare, 2 restaurante, 3 cantine, 2 unități tip catering, 1 unitate tip fast food, 1 bar, 8 super/hipermarket-uri, 2 magazine alimentare, 9 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 transportator animale vii, 1 unitate de comercializare produse congelate, 3 unități de reambalare, 1 depozit de semințe consum, 1 unitate fabricare bere, 1 unitate produse conservate de patiserie, 1 unitate fabricare produse alimentare congelate, 1 unitate fabricare produse congelate.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 2768 de kg, lapte şi produse lactate – 585 de kg, peşte şi produse din peşte – 751 de kg, ouă – 39 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 43.941 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare, anunţă DSVSA Constanţa.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: