Stiri calde

Dan Adamescu a depus o cerere de eliberare condiționată

Afaceristul Dan Adamescu a depus la Judecătoria Sectorului 4 o cerere de eliberare condiționată, după ce a executat efectiv cinci luni închisoare din condamnarea de 4 ani și 4 luni primită într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

„Luni, 24 octombrie 2016, Dan Adamescu a depus prin avocații săi la Judecătoria Sector 4 cererea de eliberare condiționată din executarea pedepsei, dat fiind că în baza art.72 C.pen. a fost dedusă perioada cuprinsă între 5 iunie 2014 și 22 iunie 2015, perioada corespunzătoare măsurilor preventive privative de libertate. Până la data formulării prezentei cereri domnul Adamescu a executat fracția de 1/3 din totalul pedepsei cu închisoarea, executând deja 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani și 4 luni), fiind astfel îndeplinită condiția prevăzută de art.100 alin.(1) lit.a) C.pen", se arată într-un comunicat.

„În momentul de față, Dan Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui în Spitalul Floreasca, unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecțiuni grave, care au escaladat și mai mult în perioada detenției. În vârstă de 68 ani, conform legii, Adamescu are dreptul la o reducere de 2/3 din sentință”, se mai spune în comunicat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta soţie a lui Dan Adamescu reținută pentru evaziune fiscală. Ce au stabilit anchetatorii. Valoarea prejudiciului este de zeci de milioane de lei

10 Oct 2018 500