Forţa Civică solicită Parchetului o anchetă la RADET Constanţa . Vezi de ce


„Forţa Civica Constanţa constată ca preţul gigacaloriei a fost crescut de la 341lei la 358,54 lei, conform proiectului de hotărâre iniţiat de Radu Mazăre. Îm contextul evenimentelor recente, respectiv al anchetei şi a descinderilor la RADET Bucureşti şi în mai multe localităţi, trebuie să ne punem întrebarea - Oare ce se întâmpla la RADET Constanţa ? Doar aici avem o gigacalorie şi mai scumpă decât în Bucureşti.

Deci suspiciunea utilizării frauduloase a banului public există şi aici, în Constanţa. Mai ales în contextul creşterii constante a preţului gigacaloriei de către reprezentanţii RADET şi a Primăriei. De asemenea, RADET Constanţa nici până în prezent nu a făcut publică necesitatea încasării celor 90 lei fara TVA/ Gigacalorie, cât ăi explicarea faptului ce anume reprezintă această sumă, aşa cum a solicitat public Forţa Civică, cât şi cetăţenii care au venit în audienţă la noi.

Precizam faptul ca cei 90 lei încasaţi de RADET reprezintă 50% din preţul de 184 de lei preţul de productie a CET-ului. Ceea ce este foarte mult, îtrucât înţelegem că CET-ul produce energia termică, o distribuie pe distanţe de zeci de kilometri, dar RADET, care deţine punctele termice, are în administrare doar reţeaua de la punctul termic până la bloc. Deci care este raţiunea de a suprataxa populaţia Constanţei cu 50% în plus gigacaloria produsă de CET? Toate aceste întrebări nu au primit răspuns. Prin urmare, solicitam Ministerului Public, respectiv Parchetului, cât şi corpului de Control al Primului Ministru să extindă ancheta aflată în desfăşurare şi la RADET Constanţa.

Pentru că aici nu s-au facut investitii vizibile de reabilitare a reţelei de termoficare, dar preţul este printre cele mai mari din ţară şi creşte în continuare, după cum ne dovedeste intenţia primarului Mazăre. De asemenea, facem apel la consilierii municipali să nu susţină creşterea preţului gigacaloriei pentru a nu împovăra şi mai mult constănţenii”, se spune în comunicatul de presă al Forţa Civică Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru sâmbătă, 04 mai 2024. Finalul acestei săptămâni aduce cheltuieli neprevăzute pentru una dintre zodii

04 May 2024 483

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 617

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 640

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 824

CCR a amânat decizia USR și Forța Dreptei au depus sesizare pe ordonanţa privind transporturile rutiere

24 Apr 2024 481

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 688

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 471

1.000 de familii, sprijinite de Fundația GUR Fondatorul Ramazan Gur – „Impactul nostru nu se măsoară doar în numere, ci în zâmbetele recăpătate”

08 Apr 2024 833

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 888

Restaurăm istoria și construim viitorul“ Schitul Darvari, odihnă pentru suflet în inima Bucureștilor! Lucrări impresionante l-au adus din veacul lui Ghica-Voievod până azi (FOTO)

31 Mar 2024 621

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 708

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 835

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 897

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 581