Ministrul Turismului, Bogdan Trif, la sedința solemnă de guvern, de la Alba Iulia (galerie foto)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat la ședința solemnă de Guvern organizată la Alba Iulia, dedicată celebrării Zilei Naționale a României în anul Centenarului Marii Uniri.

„Este o onoare și o responsabilitate importantă să fac parte din Guvernul României la momentul împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire! Solemnitatea momentului a fost întărită de organizarea ședinței de guvern chiar în Sala Unirii, la Alba Iulia, unde, în urmă cu o sută de ani, delegații din Transilvania au hotărât Unirea cu România si a fost semnat actul Marii Uniri. Celebrarea a 100 de ani de la unire reprezintă un moment bun pentru a privi spre viitor. Din perspectiva ministerului pe care îl conduc, promovarea României este o prioritate, dar și o datorie, deopotrivă. România merită să fie cunoscută la nivel mondial. Suntem mândri de frumusețea și de potențialul acestei țări și este momentul ca acestea să fie recunoscute la adevărata valoare. Măsurile luate de executiv în domeniul turismului s-au bazat pe dezvoltarea domeniului pe termen lung, fără a neglija, însă, prezentul. Voucherele de vacanță au avut un impact imediat, și-au dovedit valoarea aproape instantaneu, de aceea vor fi menținute în următorii ani. Toate celelalte măsuri luate în ultima perioadă, de la TVA redus la 5%, la garantarea pachetelor turistice și modificări legislative importante pentru domeniu au ca scop creșterea sectorului turistic și, implicit, a întăririi imaginii României ca importantă destinație turistică”,  a declarat ministrul Turimului, Bogdan Trif, cu ocazia ședinței solemne de guvern de la Alba Iulia.


Executivul a marcat celebrarea Centenarului la Alba Iulia printr-o serie de activități complementare ședinței de guvern. Astel, miniștrii cabinetului condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă au mers la Catedrala Ortodoxă a Reîntregirii din Alba Iulia, de altfel, locul unde a avut loc ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, pe 15 octombrie 1922, ca suverani ai României Mari.

Apoi, membrii guvernului au depus o coroană de flori la Statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul.


Sursa foto: Ministerul Turismului 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 577

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 350

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 424

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 567

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 429

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 321

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 426

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 323

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 289

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 335

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 658

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 556

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 469

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 664

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 524