Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Mai multe persoane, conduse la audieri

În cursul dimineții de astăzi, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.OT. au efectuat 14 percheziții în București, Ilfov și Teleorman într-o cauză în care mai multe persoane sunt cercetate pentru crearea unui prejudiciu de peste 38.000.000 de lei, prin infracțiuni economice. Au fost instituite sechestre asigurătorii asupra mai multor imobile, autoturisme și conturi bancare.

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Economice și procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 14 percheziții domiciliare în București și județele  Ilfov și Teleorman într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea de infracțiuni de natură economică.

De asemenea, au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, acestea fiind conduse la sediul unității de parchet.

În urma investigațiilor efectuate în cauză, au rezultat indicii că, în perioada 2012 – 2014, s-a constituit un grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor, prin organizarea unor circuite scriptice de trazacţionare a mărfurilor şi prestărilor de servicii în domeniul construcţiilor.

Circuitul economic a fi fost creat în mod artificial pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei unor mărfuri reprezentând materiale de construcţii, a unor prestări de servicii şi a forţei de muncă aferente acestora, societăţile beneficare implicate urmărind să îşi creeze avantaje fiscale prin diminuarea TVA deductibilă şi a impozitului pe profit.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale față de 9 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor. Pentru recuperarea prejudiciului de 38.209.981 lei cauzat bugetului de stat, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile, autoturisme și conturi bancare, până la concurența sumei totale a prejudiciului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT, acțiune fulger la Constanța! Ce s-a descoperit la percheziții (FOTO)

25 Apr 2024 408

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 424

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 365

Constanța. Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța

23 Apr 2024 717

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 669

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 483

Ministrul Energiei a depus la DIICOT o plângere penală în legătură cu un videoclip deepfake şi un articol de tip fake news

11 Apr 2024 517

Minoră de 16 ani, forțată să se prostitueze în Germania. Se fac cercetări pentru infracțiunea de trafic de minori

10 Apr 2024 413

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 591

Mai multe persoane, arestate la cererea DIICOT Constanța! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 936

DIICOT Tulcea percheziție la penitenciar Droguri de mare risc sub forma unor hârtii impregnate.

03 Apr 2024 547

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 486

Caz de sclavie în județul Brașov Un copil, ținut în cușcă și exploatat la stână

03 Apr 2024 525

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 648

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 632