PNL spune că Victor Ponta transmite ordonanțe neconstituțioale

 
PNL transmite faptul că Victor Ponta nu respectă Constituția, asta pentru că trimite o singură Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe în interior, lucru care ar fi neconstituțional.
 
„Guvernul condus de Victor Ponta a stabilit un nou mod de lucru cu Parlamentul, unul prin care se ignoră statutul de putere legislativă al celui din urmă. Actualul Guvern a reuşit să creeze un precedent ale cărui efecte pot fi nocive pentru un stat democratic. Executivul, în frunte cu Victor Ponta - premier trimis în judecată, a patentat un nou tip de ordonanţă: ordonanţa-monstru. Pe scurt, oamenii din aparatul guvernamental au decis să îşi camufleze, prin această nouă tehnică, numărul mare de OUG, cât timp acestea nu vor mai fi contabilizate fiecare în parte, ci într-o singură Ordonanţă.
 
După ce în luna martie 2015 a fost aprobat un monstru legislativ care ascundea 26 de Ordonanţe de Urgenţă fără nicio legătură între ele, miercuri am asistat la o continuare a acestei strategii. Astfel, una dintre prevederile adoptate în şedinţa de Guvern din această săptămână se referă la situaţia activităţii anumitor autorităţi publice locale aflate în impas din cauza dizolvării consiliilor locale sau din cauză că au rămas fără primari; o altă prevedere a aceleiaşi ordonanţe se referă la amânarea cu un an a termenului până la care cadrele didactice din învăţământul universitar erau obligate să obţină titlul de doctor; de asemenea, în aceeaşi ordonanţă se mai prevede ca Ministerul Finanţelor să reprezinte România în faţa Curţii de Arbitraj din Washington în anumite cazuri. Iar acestea sunt câteva din măsurile adoptate.
 
Vorbim în acest caz de cea mai proastă soluţie pe care a găsit-o Guvernul Ponta pentru a rezolva situaţiile existente în România. Actualul Guvern dovedeşte că are o mare problemă în a trata în mod raţional toate aceste situații. În privinţa autorităţilor locale, Guvernul Ponta nu a vrut să organizeze alegeri locale, pentru că multe primării şi consilii locale le-ar fi pierdut. Referitor la profesorii universitari, această situaţie nu se ştia de azi sau de ieri. Ea putea fi soluţionată de mai mult timp, fără a se ține oamenii până în ultimul moment în stresul că ar putea să îşi piardă locul de muncă.
 
La ora actuală, Guvernul Ponta, aflat sub patronajul coaliţiei PSD – UNPR – ALDE, ne arată tot mai clar că nu mai are nimic de a face cu guvernarea unei ţări. De fapt, asistăm la o conducere după ureche a României, ignorându-se Parlamentul, acolo unde cei de la putere se laudă că au o largă susţinere. Guvernul Ponta a introdus un mod periculos de guvernare, acela de a legifera printr-o singură Ordonanță de Urgență în toate domeniile.”, declară Marian Petrache, secretarul general al PNL.




Sursa foto: prisacariu.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista consilierilor PNL pentru Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța

29 Apr 2024 1397

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1178

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 664

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 459

Candidații PNL, Florin Mitroi și Vergil Chițac își depun luni, 29 aprilie, candidaturile pentru alegerile locale

28 Apr 2024 641

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 583

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 535

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 892

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 778

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 651

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 695

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 384

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 587

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 467

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 924