Stiri calde

Preşedintele Klaus Iohannis participă la summitul NATO de la Bruxelles

Klaus Iohannis, participă în perioada 11-12 iulie, la Summitul Alianței Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Programul va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliați, precum și o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. De asemenea, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei și Ucrainei, precizează Administrația Prezidențială.

Pe agenda Summitului NATO se vor regăsi teme extrem de importante. Astfel, va fi abordat procesul de adaptare a Alianței la realitățile mediului actual de securitate, context în care se vor stabili direcțiile principale de acțiune pentru perioada următoare. Totodată, va avea loc un schimb de vederi privind stadiul implementării măsurilor strategice decise la Summiturile Aliate anterioare din Țara Galilor, din 2014, și de la Varșovia, din 2016.

Se creează, așadar, cadrul pentru dezbaterea modalităților de întărire a posturii NATO de apărare și descurajare, de sporire a capacității Alianței de proiectare a stabilității în vecinătatea sa, precum și a perspectivelor de consolidare a cooperării NATO cu Uniunea Europeană, de o manieră complementară.


Reuniunea comună a Consiliului Nord-Atlantic dedicată securității la Marea Neagră, cu participarea Georgiei si Ucrainei, va oferi un prilej pentru discuții aplicate privind evoluțiile situației de securitate din regiune, precum și de reafirmare a sprijinului NATO pentru cei doi parteneri.

De asemenea, vor fi supuse atenției șefilor de stat și de guvern adaptarea structurii de comandă a NATO la noul mediu de securitate, dezvoltarea capacității de reacție a forțelor aliate și facilitarea mobilității acestora în Europa.

Combaterea terorismului și sprijinul pentru partenerii sudici va reprezenta, la rândul său, un subiect important pe agenda Summitului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful Statului Major al Apărării participă la reuniunea Comitetului Militar al NATO

14 Jan 2019 358

Distrugător echipat cu rachete, din cadrul Flotei ruse a Nordului, mobilizat pe Marea Neagră. De ce a fost luată această decizie

11 Jan 2019 350

Forţele Aeriene Regale Canadiene au încheiat misiunea de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa

04 Jan 2019 382

Ședința CSAT în două zile. Ca niciodată. Alocări bugetare, dotări tip NATO, mai mulţi militari în teatrele de operaţii. Sunt fantezii?

20 Dec 2018 2535

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, întrevedere cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg

18 Dec 2018 268

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu comandantul JFC Brunssum. Ce subiecte au fost analizate

18 Dec 2018 347

Imagini de la eveniment"Oricine poate fi Moș Crăciun". Show total la meciul caritabil de baschet de la Constanța (galerie foto+video)

15 Dec 2018 1034

„Oricine poate fi Moş Crăciun“ Eveniment caritabil în Sala Sporturilor din Constanţa. Meci MK All Stars / NATO Forces - Phoenix Ştiinţa

15 Dec 2018 555

Reprezentanții M.Ap.N., prezenți la conferința „Hybrid Warfare in the Black Sea”

13 Dec 2018 328

Baschet Athletic Constanţa şi Phoenix Ştiinţa Constanţa dispută sâmbătă meciuri în Liga Naţională

08 Dec 2018 431

Șeful Statului Major al Apărării, prezent la Exercițiul multinațional "Anakonda"

07 Dec 2018 331

MApN. România participă la exercițiul de apărare cibernetică Cyber Coalition 2018

28 Nov 2018 339

UPDATE2 Incendiu în Murfatlar. Focul s-a extins şi la Blocul NATO (galerie foto+video)

26 Nov 2018 4105

Război în Marea Neagră. S-a deschis focul. Nave capturate, marinari răniţi, declaraţii oficiale. Îngrijorare în UE şi NATO

26 Nov 2018 2412

Constanța. Colaborare în domeniul geospațial maritim între partenerii NATO. Care este obiectivul reuniunii ce are loc anual

20 Nov 2018 288