Procurorii DIICOT fac percheziţii în Portul Constanţa. Iată ce este vizat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate –Porturi Maritime Constanţa, au declanşat, la data de 28 noiembrie 2013, o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 7 persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni din sfera  macro-criminalităţii economico – financiare.

Din cercetările efectuate în cauză de către procurorii D.I.I.C.O.T. se conturează suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate au obţinut importante beneficii financiare ilicite, prin efectuarea de operaţiuni comerciale şi financiar-contabile fictive, după următorul mecanism: 
Membrii grupării, cetăţeni români, turci şi moldoveni, au înregistrat în evidenţele contabile ale unui număr de patru societăţi comerciale pe care le controlau, vânzări succesive de utilaje industriale, atestând în mod fictiv exportul acestora în Republica Moldova şi solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operaţiuni.
Sumele de bani rezultate din operaţiunile fictive ajungeau în conturile unei societăţi comerciale intermediare controlate de către învinuiţi şi erau retrase în numerar de către membrii grupării.
Procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează în această cauză un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza  municipiului  Constanţa, la locuinţele învinuiţilor şi la sediile societăţilor comerciale. 
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de aproximativ 1.000.000 Euro.
Procurorii D.I.I.C.O.T.  vor dispune măsurilor legale faţă de învinuiţi după finalizarea audierilor.
Menţionăm că învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 489

Oana Andreea Schmidt Hăineală a fost delegată șef în DIICOT, pe combaterea traficului transfrontalier de droguri

23 Apr 2024 400

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 699

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 515

Procurorul general al Dobrogei și șefa DIICOT Constanța, printre reclamanți Mai mulți procurori din Constanța au dat în judecată Ministerul Public! Răspunsul Tribunalului (MINUTA)

05 Apr 2024 606

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1485

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu preia, de azi, șefia DNA Constanța! (DOCUMENTE)

22 Feb 2024 2381

Procurori noi la DIICOT! Printre magistrați, Toader Octavia Daniela din Mangalia

09 Jan 2024 1191

Deputatul USR Stelian Ion îi solicită ministrului Justiţiei, să ţină cont de avizele CSM atunci când va trimite propunerile pentru conducerile DNA, DIICOT şi Parchetul General

06 Dec 2023 767

Mihaiela Moraru-Iorga, Ionuț Ardelean și Adrian Petre Todoran susțin interviurile pentru funcțiile de conducere din DNA și DIICOT!

04 Dec 2023 822

CSM a stabilit interviurile procurorilor propuși de ministrul Justiției pentru funcțiile de conducere din DNA, DIICOT și Parchetul General

29 Nov 2023 796

Opt procurori, propuși de ministrul Justiției pentru a ocupa funcțiile de conducere vacante din DNA, DIICOT și Parchetul General. Lista

29 Nov 2023 1103

CSM a încetat mandatul prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, numit la DIICOT

18 Nov 2023 1933

Bistrița-Năsăud Patru persoane reținute pentru trafic de droguri. Ce spun procurorii DIICOT

17 Nov 2023 880

Șefa Serviciului de Informaţii Clasificate din DIICOT, eliberată din funcție prin pensionare

17 Nov 2023 1092