Stiri calde

Razie în stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța. Vizați, cerșetorii. Polițiștii locali au aplicat sancțiuni (galerie foto)

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică în municipiul Constanța.

Potrivit reprezetanților Direcției Generale Poliția Locală, în perioada 27-29 iulie a.c, polițiștii locali cu atribuții au depistat mai multe persoane care apelau la mila publică în intersecțiile și pe străzile din municipiul Constanța ( B.dul Mamaia/Str.Mihai Viteazul, B.Tomis /Str.Ștefan cel Mare, B.dul Aurel Vlaicu/B.dul Tomis, B.dul A.L Lăpușneanu/ Str.Soveja, B.dul Ferdinand /B.dul Tomis, str.Amzacea, Str.Unirii, Str.Ecaterina Varga ), perimetrul adiacent lăcașelor de cult, zona centrală a orașului cuprinzând și Sala Sporturilor, piațeta Perla, piațeta Cazinoului din Stațiunea Mamaia, zona de de promenadă de la intrarea din Satul de Vacanță, plaja din zona hotelului Malibu, cartiere ale orașului cum ar fi Inel 2 și I.L Caragiale, dar și în zonele din apropierea unor centre comerciale.

Echipajele poliției locale au aplicat 21 de amenzi contravenionale în valoare totală de 2.200 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul.

Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale au fost cuprinse  între 6,5 lei- 35,5 lei.

”Persoanelor, care nu erau din municipiul Constanța, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu.
O atenție deosebită se acordă și minorilor, care de foarte multe ori sunt depistați fără supravegherea părinților, cerșind pe străzile orașului” - au mai transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală constanța. 

Atfel, lucrătorii poliției locale din Constanța iau de fiecare dată măsurile legale de sesizare a serviciilor sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus ori întocmirea actelor procedurale în vederea sesizării sectiei de poliție competente teritorial în demararea cercetărilor pentru infracțiunea ” Folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, dacă este cazul.

”Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța: " SPUNE STOP CERȘETORIEI!" și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat” - au precizat reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală  Constanța.

 
Sursa foto: Poliția Locală Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cerșetori depistați de polițiștii locali din Constanța. Ce măsuri au luat agenții împotriva suspecților

07 Jan 2019 523

Cerșetorii care apelează la mila cetățenilor, sancţionaţi de poliţiştii constănţeni (galerie foto)

09 Dec 2018 456

Copii puși să cerșească în intersecția de la Casa de Cultură din Constanța. Mama lor îi supraveghea de pe trotuar (galerie foto)

26 Nov 2018 380

Cerșetori depistați de polițiștii locali în zona Autogării Sud Constanța. Ce măsuri au luat agenții

13 Jul 2018 493

Cerșetori sancționați de polițiștii locali din Constanța. Incredibil la ce variante apelau suspecții pentru a cerși (galerie foto)

08 Jul 2018 1058

Razie de amploare a polițiștilor. Sute de cerșetori depistați în doar trei ore. Mii de sancțiuni au fost aplicate

25 May 2018 752

Sunteți impresionați de cerșetori și le oferiți bani? Incredibil cât câștigă un cerșetor pe zi la Constanța (video)

07 May 2018 2352

Cerșetorii care apelează la mila cetățenilor în apropierea bisericilor din Constanța, sancționați de polițiștii locali (galerie foto+video)

07 May 2018 1158

Pedepse mai mari pentru cei care folosesc copii sau persoane cu dizabilități la cerșit. Propunerea, adoptată tacit de Senat

02 May 2018 532

Constanța. Cerșetori sancționați de polițiștii locali. Au rămas și fără banii obținuți din cerșit

23 Feb 2018 630

Disperată să scape de cerșetorii români, o țară vrea să schimbe legea

22 Aug 2016 1177

Un cerșetor ce pretindea că nu are picioare a fost făcut de râs de un trecător! (video)

02 Jul 2016 1286

Constantanoastra.ro Vergil Chiţac, despre bugetul pentru investiţii al Constanţei din ultimii 16 ani - „Unde sunt cele 600 de milioane de euro?”

17 Feb 2016 1792

Doi cerşetori români, folosiţi ca exponate la o galerie de artă din Suedia

31 Jan 2015 847

Banc Marketing practic

16 Oct 2014 1058