Stiri calde

Secretarul de stat George Ciamba a participat la dezbaterea “Security Challenges in the Black Sea Region”

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat astăzi, 9 ianuarie 2018, la dezbaterea cu tema “Provocări de securitate în regiunea Mării Negre”, informează MAE. 
 
Evenimentul a fost organizat de New Strategy Center și Center for American Seapower (Hudson Institute, Washington). Dezbaterea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre și modalitățile prin care cooperarea strategică româno-americană poate contribui la edificarea unei regiuni mai sigure.
 
Secretarul de stat George Ciamba s-a referit în intervenția sa la evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre, în special în peninsula Crimeea, la consolidarea prezenței militare ruse de-a lungul frontierei cu NATO, precum și la escaladarea tensiunilor în estul Ucrainei. În acest context, a subliniat importanța implementării depline a deciziilor privind consolidarea posturii de apărare și descurajare aliate, cât și a rolului NATO în proiectarea stabilității dincolo de granițele aliate. ”Cooperarea dintre România și SUA în ceea ce privește securitatea în regiunea Mării Negre reprezintă o dezvoltare naturală a intereselor comune ale celor două țări”, a apreciat George Ciamba.
 
Secretarul de stat a subliniat că țara noastră “nu este doar un beneficiar, ci și un contributor semnificativ la eforturile și acțiunile aliate”, de promovare a securității și stabilității. În context, a evidențiat faptul că România a alocat  2% din PIB pentru apărare, conform angajamentului asumat la Summit-ul NATO din Țara Galilor, în 2014. ”România va continua să-și îndeplinească responsabilitățile care îi revin”, a precizat oficialul român.
 
De asemenea, secretarul de stat a subliniat importanța sprijinirii statelor partenere ale NATO în eforturile acestora de consolidare a propriilor capacități de apărare, precum și în procesul de instruire și pregătire a forțelor, apreciind oportună extinderea programelor aliate de sprijin destinate Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, întrevedere cu reprezentantul UNICEF în România

21 Jan 2019 172

Convorbire telefonică între ministrul George Ciamba, și ministrul de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan Ce se va întâmpla cu drepturile cetățenilor români din Marea Britanie

18 Jan 2019 239

George Ciamba, în calitate de reprezentant al Consiliului UE, prezent la o serie de momente oficiale în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European (galerie foto)

16 Jan 2019 232

Miniștrii Meleșcanu și Ciamba “Președinția României la Consiliul UE este un proiect de anvergură europeană”

29 Dec 2018 348

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în vizită în Republica Macedonia

18 Dec 2018 266

România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene în cadrul Consiliului Afaceri Generale

11 Dec 2018 344

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, participă la Consiliul Afaceri Generale

10 Dec 2018 255

George Ciamba, prezent la deschiderea seminarului „Strengtheningthe EU as a regional and global actor”

06 Dec 2018 229

Ministrul George Ciamba, prezent la Conferința “Europe Next Project – Coresand Peripheries in Europe?” la Bruxelles (galerie foto)

05 Dec 2018 237

Mesajul adresat românilor de ministrul George Ciamba, cu ocazia Zilei Naționale a României

01 Dec 2018 366

Dezbaterea 'Ora prim-ministrului', programată astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, amânată. De ce a fost luată această decizie

14 Nov 2018 274

George Ciamba, noul ministru al afacerilor europene a depus jurământul la Palatul Cotroceni

14 Nov 2018 314

George Ciamba este noul ministru al Afacerilor Europene

12 Nov 2018 592

Secretarul de stat George Ciamba, întrevedere cu trimisul special pentru Europa de Sud-Est, Christian Hellbach

08 Nov 2018 307

George Ciamba, consultări cu secretarul de stat pentru afaceri externe din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării din Spania

24 Oct 2018 180