UPDATE Candidaţii USR-PLUS au ajuns la Constanţa. Dacian Cioloş şi Dan Barna, în conferinţă de presă (galerie foto+video)

Candidații Alianței 2020 USR PLUS se află într-un turneu prin țară și diaspora în perioada campaniei de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare și au ajuns duminică, 17 martie, la Constanța.

Co-președinții Alianței, Dacian Cioloș și Dan Barna, au venit la Constanța, alături de candidații de pe lista comună: Dragoș Pîslaru, Ramona Strugariu, Vlad Gheorghe, Alin Mituța, Naomi Reniuț, Liviu Iolu, Radu Mihaiu, Anca Majaru, Camelia Crișan, Daniela Șerban, Silviu Gurlui, Cătălina Sofron, Teodora Stoian, Gabriela Mirescu, Bogdan Deleanu, Ștefan Pălărie.

UPDATE
Dan Barna, preşedintele USR, a spus că sunt în ultima săptămână de strângere de semnături, în cadrul turneului naţional. Urmează să meargă în diaspora. "Campania este una de mobilizare, în Constituţia României trebuie să ajungă conceptul fără penali, este oportun un referendulm pe justiţie. Lista de candidaţi USR-Plus este de departe cea mai competentă listă pe care a avut-o România la alegerile europarlamentare. Astăzi vom fi în stradă alături de constănţeni, vom continua strângerea de semnături, iar după amiază ne vom întâlni cu locuitorii din Constanţa la o dezbatere", a spus Dan Barna.

Dacian Cioloş a vorbit de cât de mult înseamnă alegerile europarlamentare pentru el şi colegii lui."Înseamnă un semnal pentru România că îşi doreşte să îmbrăţişeze valorile europene. Oportunitatea să dea un semnal clar că totul începe de la onestitate şi profesionalism. Că abia de aici încolo putem construi prosperitatea României. Românii au ocazia pe 26 să dea acest semnal mai clar", a spus Cioloş.

El a mai spus că patriotismul nu se poate construi decât în UE, nu în afara ei. "Prezenţa la vot este esenţială. Alegerile europarlamentare vor fi soclu pentru normalitate. Constanţa trebuie să devină poarta României spre Europa. E nevoie şi la Constanţa de oameni care să se dedice comunităţii. Aşteptăm sprijinul constănţenilor. Noi vom fi alături de obiectivele acestui judeţ în Parlamentul European şi îl vom reprezenta. Proiectul meu este România!", a mai spus Cioloş.

Întrebat de jurnaliştii ZIUA de Constnaţa legat de referendum, Dacian Cioloş a răspuns că este momentul cel mai bun. "Şi partidele trebuie să conştientizeze acest lucru dacă sunt de bună credinţă. Referendumul îl cer oamenii care stau în stradă de doi ani, iar partidele trebuie să înţeleagă acest lucru", a spus liderul Plus.

Barna a declaratcă este o chestiune de a rămâne în Europa. "Conceptul fără penali trebuie implementat. Acesta este pariul pe care îl face alianţa USR Plus", a adăugat acesta.

Cei doi co-preşedinţi au vorbit şi de sectorul agroalimentar şi agricultură. Ei consideră că ceea ce produc agricultorii constănţeni nu este bine valorificat. Valorificarea produselor s-ar putea face printr-o bursă a cerealelor, care ar putea să aibă legătură cu Portul Constanţa. Astfel sunt atinse două puncte din oferta electorală pentru Constanţa: agricultura şi portul. Dacian Cioloş a adăugat că potenţialul portului trebuie valorificat de români în România. "Trebuie făcute parteneriate pentru ca portul să devină poartă spre Europa", a punctat liderul.


"La nivel european s-ar putea crea un nou grup politic. Spre acel grup ne-am putea îndrepta" a spus Barna. Iar o decizie privind candidatura lui Cioloş la prezidenţiale va fi luată după alegerile din mai. Nu a dorit să răspundă dacă îl va susţine pe Klaus Iohannis sau în va contracandida la prezidenţiale.

Ce înseamnă această campanie
Programul evenimentului de la Constanța cuprinde:
· la ora 11:00 - Conferință de presă susținută de președinții celor două partide: Dacian Cioloș (PLUS) și Dan Barna (USR) și candidații de pe lista comună, la Hotel Ibis, Sala Traian (str. Mircea cel Bătrân nr. 39B – 41).
· între 12:00 - 13:30 - strângere de semnături pe traseul Lupoaică, piața Ovidiu, Port Tomis, Cazino,
· între 15:30 – 17:30 – întâlnire de tip townhall cu cetățenii, la Hotel Ibis, Sala Prestige (str. Mircea cel Bătrân nr. 39B – 41).

Turneul Alianței 2020 USR PLUS a început vineri, 1 martie, la Iași și a continuat la Brașov și Timișoara. Candidații au strâns semnături pe stradă și s-au întâlnit cu sute de simpatizanți, care le-au adresat întrebări și le-au spus așteptările lor de la viitori europarlamentari ai României.
Turneul continuă vineri, cu un eveniment dedicat diasporei care va avea loc la Bruxelles pe 19 martie, iar pe 23 martie vor fi la Cluj-Napoca.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dan Petre Leu preia oficial Direcția de Urbanism, din cadrul Primăriei Constanța

02 Dec 2020 1099

#alegeriparlamentare2020 Stelian Ion, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

01 Dec 2020 483

#alegeriparlamentare2020 Candidații USR PLUS propun modernizarea căilor ferate - Trenuri de mare viteză, moderne și curate, care străbat țara de la Constanța până în cel mai îndepărtat oraș

01 Dec 2020 564

#alegeriparlamentare2020 George Gima (USR PLUS) - „Democrația trebuie să continue pe perioada pandemiei”

30 Nov 2020 496

#alegeriparlamentare George Gima, candidat USR PLUS la Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

29 Nov 2020 826

#alegeriparlamentare2020 Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu- "Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor"

27 Nov 2020 627

#alegeriparlamentare2020 Valentin Jalbă, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților-„Votul electronic ar ajuta foarte mult românii din Diaspora”

27 Nov 2020 457

#alegeriparlamentare2020 Măsurile propuse de Stelian Ion, candidat USR PLUS pentru Justiție și pentru reforma Statului Român

27 Nov 2020 470

#alegeriparlamentare2020 Valentin Jalbă, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

26 Nov 2020 513

#alegeriparlamentare2020 În calitate de parlamentar, Dumitru Caragheorghe, candidat USR- PLUS va milita pentru combaterea tăierilor ilegale și împădurirea României

26 Nov 2020 398

#alegeriparlamentare2020 Remus Negoi (USR PLUS) - „Orice cetățean trebuie să știe despre cheltuielile publice”

25 Nov 2020 521

Consilieri locali USR PLUS, demersuri pentru înființarea unui parc în cartierul Faleză Nord din municipiul Constanța

25 Nov 2020 470

#alegeriparlamentare2020 Remus Negoi, candidat USR PLUS pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

24 Nov 2020 611

#alegeriparlamentare2020 Situația aeroportului Kogălniceanu și cum dorește USR PLUS să dezvolte și să modernizeze infrastructura aeroportuară

21 Nov 2020 491

#alegeriparlamentare2020. Programul de guvernare USR PLUS prevede soluţii pentru scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a ambalajelor

20 Nov 2020 356