Sanatate

Ce se întâmplă dacă consumi zilnic usturoi


Usturoiul este un condiment tradițional românesc mereu la îndemână, îl știm dintotdeauna și îl folosim pentru gustul bun pe care îl poate da anumitor mâncăruri, scrie antena3.ro.
 
Uneori ne ferim de usturoi înainte de întâlnirile la care vrem să lăsăm o impresie bună, din pricina mirosului neplăcut al respirației ce dăinuie câteva ore după ce îl consumăm.
 
Alteori îl evităm din pricina sensibilității pe care o putem avea la stomac din pricina lui; arsenicul, care se găsește în cantități infime în miezul său, este cel ce poate da arsurile bine cunoscute.
 
Chiar și așa, usturoiul poate fi consumat cu încredere, daca eliminăm miezul, căci o mare parte din proprietățile sale curative se mențin.
 
Mulți dintre noi au auzit că usturoiul face bine la sănătate. Dar cât de bine? 
 
Știați că usturoiul are așa de multe proprietăți terapeutice și nutritive încât pe drept cuvânt poate fi numit un aliment miraculos? 
 
  1. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur
 
În prezența sucului sau, germenii de răceli, gripe și viroze au șanse minime de supraviețuire. Combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Un miligram de usturoi are aceeași putere ca douăzeci și cinci de unități de penicilină. 
 
  1. Este eficient împotriva streptococilor
 
Streptococii care cauzeaza scarlatina, difteria, inflamarea invelisului inimii (febra reumatica) sunt distruși de usturoi. În usturoi s-au găsit multe substanțe importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele.
 
De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu și seleniu organic (vital în prevenirea bolilor de inimă și a multor forme de cancer). Usturoiul conține substanța ajoena  care „diluează” sângele, astfel prevenind cheagurile potențial periculoase.  Usturoiul are peste o sută de compuși ai sulfului cunoscuți.
 
Acești compuși ajută la reducerea tensiunii și a nivelului de zahăr din sânge, alungă astmul și bronșita, îmbunătățesc circulația și funcțiile inimii, previn cancerul si ajută organismul să se debaraseze de toxinele periculoase. 
 
  1. Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale
 
Testele medicale au arătat că rădăcina cu aroma ințepătoare are „o acțiune protectoare foarte semnificativă” în limitarea efectelor coagulării sângelui cu nivel mare de colesterol.
 
 
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpără mereu ridichi cu frunze. Iată de ce este bine pentru sănătate

01 Apr 2020 1004

Comisia Europeană a aprobat al șaselea produs românesc Cârnații de Pleșcoi, recunoscuți și protejați în UE

04 Oct 2019 509

Dezastru după Festivalul Scoicilor din Piaţa Ovidiu (fotoreportaj+video)

20 May 2019 4079

Usturoiul este un agent anticancerigen și un medicament împotriva colesterolului

13 May 2019 1463

Usturoiul este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare

08 Apr 2019 394

lauraadamache.ro Mancare de spanac cu usturoi, o reteta simpla si rapida de post

05 Apr 2019 1385

Usturoiul, benefic pentru eliminarea toxinelor din ficat

21 Mar 2019 658

Ajutoare pentru producătorii de tomate şi usturoi. Iată cum pot beneficia constănţenii!

08 Mar 2019 681

Lichiorul de usturoi, tratament pentru o sănătate de fier

01 Feb 2019 343

Sprijin financiar pentru cultivatorii de usturoi în 2019 de la Ministerul Agriculturii

23 Dec 2018 612

Ai o infecție a urechii? Folosește usturoi

08 Dec 2018 402

lauraadamache.ro Sandvis tzatziki cu ton

05 Aug 2018 889

Usturoiul are o lungă tradiție ca medicament

05 May 2018 836

lauraadamache.ro Salata de primavara cu ton

30 Apr 2018 948

Usturoiul vindecă infecțiile urechilor la copii

23 Feb 2018 511