GastroArt Salată de fasole verde (rețetă interbelică)



Prentru salată se preferă salata grasă. Se curăță, se spală și se pune la fiert cu apă fierbinte.

Când e gata, se scurge bine de apă și se amestecă cu sosul pregătit din unt de lemn, oțet și sare, cine dorește adaugă și mujdeiu de usturoi.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com

Sursa text și foto: GastroArt 

Citește și:

GastroArt Roche (Rețetă Interbelică) 

GastroArt Salată de varză roșie (rețetă interbelică)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 991

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1694

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1872

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1819

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1739

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1545

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1540

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1536

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1526

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1427

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1648

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1678

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1470