Centrulnatura.ro Supă raw-vegan de roșii și suc de portocale

Supa de roșii Sursa foto Pixabay
  • Vă prezint o nouă variantă de supă raw-vegan încercată în ultima perioadă 

Observația cea mai importantă a celor aflați pe dieta de detoxifiere este legată de abilitatea intestinelor de a procesa alimentele crude.

Nivelul de toxicitate al sistemului limfatic al majorității oamenilor este URIAȘ.

Suntem realmente „coșuri de gunoi” umblătoare – cărând după noi cantități impresionante de mucus și reziduuri solidificate, în special în pereții tractului intestinal, dar și în întregul sistem limfatic și în tot corpul.
 
De aceea, orice tentativă de a schimba alimentația de la varianta ”gătită” și plină de toxine, la varianta „crudă” – aparent mai sănătoasă – se soldează cu agravări și simptome de detoxifiere – de fapt, tentative ale corpului de eliminare a deșeurilor acumulate de o viață.
 
Cei mai mulți adulți, obișnuiți o viață cu mâncarea procesată, fiartă, gătită și alimentele pline de mucus și mucilagii (precum lactatele, pastele, sosurile, maioneza, ciocolata, înghețata și pâinea pufoasă) – au intestinele complet blocate și incapabile să procese și să digere fibrele din vegetale.

Atât fructele, cât mai ales legumele – declanșează reacții „de împotrivire” – din partea tubului digestiv, în special a intestinului: dureri, crampe, balonări, gaze, diaree, chiar vărsături.
 
De aceea, mulți adulți NU POT MÂNCA salate sau amestecuri de legume crude.

Mulți adulți nu pot mânca cele mai multe dintre fructe, fără să aibă reacții de aciditate (arsură) la stomac, sau gaze, balonare și dureri intestinale.

Varianta cea mai potrivită de introducere a alimentelor vii pentru majoritatea adulților rămân sucurile – de fructe sau legume – sau blendurile (hrana ”pasată”, predigerată, ușoară, ”ca de bebeluș”).


De aceea supele și ciorbele rămân cele mai potrivite alimente vegetale pentru majoritatea adulților (și felurile preferate ale dietei de detoxifiere raw-vegane) iar sucurile și blendurile din fructe – rămân unele dintre rețetele favorite ale etapei avansate de detoxifiere.
 
Supa de roșii prezentată a apărut din nevoia de a obține atât senzația de sațietate de la legume, cât și plăcerea consumului adusă de aroma fructelor.
Principalele ingrediente:
5-6 roșii de țară, mici dar zemoase
2 gogoșari
2-3 lingurițe de cătină
un morcov potrivit,
o rădăcină de pătrunjel potrivită
2-3 buchețele de conopidă
pătrunjel, leuștean și puțin busuioc (pentru aromă)
suc fresh de portocale (3-4 portocale proaspăt stoarse)Se amestecă într-un blender roșiile tăiate bucăți, cu pulpa unui gogoșar, cu cătina, o bucată din morcov și una din rădăcina de pătrunjel și frunzele de busuioc.

Apoi se toacă mărunt pătrunjelul, leușteanul, conopida și gogoșarul rămas, se rad bucata de morcov și rădăcina de pătrunjel rămasă – și se pun într-un castron.

Peste ele se toarnă amestecul din blender și sucul de portocală – și se amestecă bine cu o lingură de lemn, pentru omogenizare.

La final, se pot adăuga câteva bobițe de cătină (noi am pus și câteva căline de munte – cam amare, dar interesante, ca aromă).
 
Se lasă circa o oră, pentru pătrunderea aromelor.

Se servește ca atare, sau încă un pic diluat cu zeamă de portocale (după nevoie și gust).

Sucul de portocale aduce o aromă deosebită acestei supe răcoroase – făcând-o extrem de digerabilă și plăcută pentru consum.

Combinația fructe de pădure – citrice – legume de toamnă – ni s-a părut extrem de interesantă și bine primită de organism.
 
Poftă bună!

Sursă text: www.centrulnatura.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Descoperă bucătăria în aer liber. Ghidul simplu al grătarului tradițional

13 Apr 2024 544

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 761

Ești în luptă cu kilogramele? Nutriționistul detaliază o strategie de slăbire

28 Jan 2024 1022

Farmaciile pot elibera acum antibiotice fără rețetă. Iată în ce condiții

19 Jan 2024 793

Medicii de familie solicită revenirea la tarifele stabilite pentru ultimul trimestru din 2023

15 Jan 2024 808

Rețetă de mici delicioasă pentru 1 Mai tradițional!

30 Apr 2023 1054

Ciorbă de miel pentru Paşte. Rețeta pas cu pas!

14 Apr 2023 5080

Drob de miel pentru masa de Paște. Rețeta savuroasă pas cu pas

14 Apr 2023 1180

Friptură de miel pentru Paşte. Rețetă simplă și ușor de preparat

14 Apr 2023 1195

Rețetă de cozonac pentru Paște. Cum se poate prepara cel mai delicios cozonac?

12 Apr 2023 1221

Cum poți pregăti o delicioasă pască cu ciocolată și aluat de cozonac? Iată ingredientele (VIDEO)

02 Apr 2023 1360

Evenimentele zilei de 12 martie Ziua scoicilor la cuptor. Iată o rețetă delicioasă și ușor de pregătit

12 Mar 2023 1234

GastroArt Pește la cuptor (Rețetă Interbelică)

19 Jul 2022 1778

GastroArt Măruntaie cu sos acru (Rețetă interbelică)

14 Jul 2022 1288

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1545