Rețetă de mici delicioasă pentru 1 Mai tradițional!

1 Mai Muncitoresc, fără mititei, nu există! Alimentul tradițional este o cărniță delicioasă, tocată, condimentată perfect, gătită exclusiv pe grătar. Pentru cei care nu vor ieși la iarbă verde sau în spațiile special destinate pentru grătare, pot prepara această rețetă și pe tigaia grill. 

Că se aleg cartofii prăjiți, copți sau o salată răcoritoare, cu muștar și pâine, oricum ai prefera, micii sunt în top mâine.

Cum pregătim 20 de mici delicioși 

Ingrediente (pentru vreo 20 de mici)
  • 1 kg de ceafă de vițel, fără os
  • 1 lingură de chimen semințe
  • 1 lingură de coriandru boabe
  • 1 lingură de cimbru uscat (musai uscat)
  • câteva boabe de ienibahar
  • câteva boabe de piper verde
  • anason stelat (eu am pus 2 stele)
  • 1 căpățână bună de usturoi (de preferat românesc, nu chinezesc)

În plus, pentru un fel de garnitură:
 
  • 3 cepe medii
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 lingură de oregano uscat
  • muștar

În primul rând, să stabilim de la bun început - toate ingredientele, mai puțin anasonul stelat, se găsesc în orice hypermarket. 

Bun. Acestea fiind zise, să ne-apucăm de mici. Carnea de vițel se toacă bine-bine (am dat-o de două ori prin mașină, apoi am tocat-o din cuțit)

Condimentele se măsoară și se macină bine de tot

Carnea se frământă cu răbdare. Se adaugă condimentele măcinate și se frământă bine, cu mâna, măcar vreo 15-20 de minute.

Se dă la frigider minim o oră, acoperit cu folie de plastic. Între timp, facem un mujdei simplu dintr-o căpățână de usturoi zdrobit, frecat cu puțină sare și o linguriță de ulei de floarea soarelui, peste care punem o cană de apă călduță și îl lăsăm să stea până trece ora. Apoi scoatem carnea, strecurăm zeama de la mujdei peste ea (deci nu punem usturoiul, doar zeama) și frământăm încă vreo 10 minute, până când zeama de mujdei se încorporează în carne. Apoi se dă iar la frigider, încă o oră, acoperit cu folie.
 


Carnea o să se închidă la culoare, ceea ce e foarte bine. Facem apoi mici, cam cat un deget arătător de lungi și cam cât două, ca grosime. Pe care îi ungem cu ulei (eu mi-am turnat în palme în timp ce-i făceam) și îi lăsăm un pic să se așeze.


Apoi îi punem pe grătar. Sau, dacă suntem în casă, cum am fost noi, pe tigaia-grill (sigur că nu-i același lucru, dar ies buni, oricum).

Cam 2-3 minute pe fiecare parte, la foc moderat. Ii intoarcem de 3 ori.  Nu vrem să-i uscăm, dar nici să fie cruzi.

Când micii au fost gata, s-au scos pe-o farfurie, cu muștar iute și pâine, tradițional :)




Sursa: ebucataria.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Plachie de pui (rețetă interbelică)

29 Jun 2022 1249

Micii, de bază la petrecerile de 1 mai 2022. Cum pregătim deliciosul preparat

01 May 2022 1458

GastroArt Piure de cartofi pentru garnituri (rețetă interbelică)

17 Apr 2022 1467

GastroArt Pesmeți cu rom (rețetă interbelică)

15 Mar 2022 1574

GastroArt Macaroane (rețetă interbelică)

10 Feb 2022 1717

centrulnatura.ro Cum pregătim o bruschetă cu papaya. De ce ingrediente avem nevoie

27 Jul 2021 2800

centrulnatura.ro Rețetă de lichior de coacăze negre, scorțișoară și usturoi

24 Jul 2021 2739

centrulnatura.ro Rețetă de tartă cu kiwi și cocos… fără foc!

21 Jul 2021 2681

Reţetele zilei Cornuri sarate pentru sandvisuri cu ton, aperitiv delicios

28 Apr 2021 3761

lauraadamache.ro Fursecuri cu nuca de cocos (reteta fara unt)

08 Oct 2019 3494

lauraadamache.ro Mini pizza cu iaurt

10 Mar 2019 2682

lauraadamache.ro Gubana – reteta cozonac italian delicios, cu umplutura de fructe uscate

30 Dec 2018 2603

lauraadamache.ro Biscuiti cu mere

01 Oct 2018 2140

lauraadamache.ro Ciocanele de pui la cuptor

02 Sep 2018 1761

Sandvis cu cascaval si dovlecei

18 Oct 2017 2143