HEKA Hospital Aveţi dureri la nivelul cefei? Nu le ignoraţi!

  • În afară de durere, suferinţa rădăcinii nervoase se poate manifesta şi prin tulburări de sensibilitate (furnicături sau amorţeală) sau scăderea forţei musculare pentru anumiţi muşchi.
  • Examenul neurologic stabileşte cât de severă este afectarea rădăcinii nervoase şi a măduvei, iar RMN arată cu precizie unde este hernia
 
Durerile la nivelul cefei nu trebuie să fie ignorate, iar acest lucru este evidențiat și de către medicul neurolog Adrian Barbu, de la HEKA Hospital Constanța.
 
Cadrul medical atrage atenţia că în cazul unei hernii de disc cervicală neglijate, urmările pot fi dezastroase, putând să se ajungă până la tetraplegie. Consultarea unui specialist în cazul apariţiei durerilor trebuie urgentată.
 
În prima fază a bolii, cea în care există doar un disc uzat, degenerat, avem dureri în zona cervicală însoţite contractură musculară care se poate extinde şi la nivelul toracelui superior – omoplaţi. Acestea evoluează de obicei în pusee declanşate de efort, frig, umezeală, drumuri lungi, etc, şi se remit în câteva zile în condiţii de repaus şi tratament medicamentos. Pe măsură ce uzura discului avansează, aceste episoade devin din ce în ce mai dese, mai grave şi mai rezistente la tratament. În afară de durere, suferinţa rădăcinii nervoase se poate manifesta şi prin tulburări de sensibilitate (furnicături sau amorţeală) sau scăderea forţei musculare pentru anumiţi muşchi.
 
Compresiunea măduvei cervicale (mielopatie) se manifestă prin scăderea forţei musculare atât în muşchii mâinii cât şi la picior, cu scăderea capacităţii de efort şi dificultăţi la mers; apar de asemenea tulburări de sensibilitate şi disfuncţii sfincteriene. Durerea este de obicei doar cervicală şi nu este foarte intensă.
 
Examenul neurologic stabileşte cât de severă este afectarea rădăcinii nervoase şi a măduvei, iar RMN arată cu precizie unde este hernia, cât de mare este ea şi cât de mult afectează măduva. Atunci când nu se poate face RMN, alternativa este examenul computer-tomograf (CT), care oferă însă informaţii mult mai puţine.
 
Heka Hospital își așteaptă pacienții, prin programări la numerele de telefon 0733334352 sau 0754227060 sau pe site-ul oficial https://www.hekahospital.com/programare/
 
Citește și
 
HEKA Hospital „Afecțiunile urechilor, nasului și gâtului nu trebuie tratate superficial pentru că pot determina complicații grave”


 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reduceri extraordinare la Heka Hospital Constanța!

12 Apr 2024 876

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 874

Heka Hospital Constanța Descoperă starea inimii tale cu Testul EKG de efort!

13 Feb 2024 971

Heka Hospital Recunoașterea timpurie a simptomelor care necesită îngrijiri de urgență poate salva vieți

23 Jan 2024 963

Heka Hospital Operația laparoscopică gastric sleeve (micșorare stomac), o opțiune pentru cei care își doresc o schimbare

18 Dec 2023 1336

Heka Hospital Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirație în timpul somnului?

16 Nov 2023 1187

HEKA Hospital „Afecțiunile urechilor, nasului și gâtului nu trebuie tratate superficial pentru că pot determina complicații grave”

22 Sep 2023 1345

HEKA Hospital Constanța Atenție la ambrozie. Simptomele alergiei

25 Aug 2023 1648

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 3268

Armonia Grup continuă planul de extindere și anunță deschiderea SIA, cel mai nou și mai complex centru medical dedicat sectorului de investigații imagistice și radiologice din Constanța

01 Aug 2023 3205

Heka Hospital Constanța Tratamentul varicelor, cu cea mai nouă tehnologie

27 Jul 2023 1814

Excelență și inovație HEKA Hospital și ARES lansează Centrul de cardiologie intervențională, la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 3216

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Eveniment de lansare a Centrului de Cardiologie Intervențională din cadrul Heka Hospital & Ares (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 2457

Heka Hospital Dr. Adrian Barbu – „Nu orice tremor este boala Parkinson!”

24 Jun 2023 1962

Psoriazisul – care sunt cauzele apariției. Heka Hospital recomandă programarea la un medic specialist

25 May 2023 1902