Heka Hospital Operația laparoscopică gastric sleeve (micșorare stomac), o opțiune pentru cei care își doresc o schimbare

  • Heka Hospital recomandă operația alături de echipa de medici dr. Ahmed Berro, Medic primar Chirurgie Generală și dr. Ana-Maria Donciu, Medic specialist Chirurgie Generală
 
Operația laparoscopică gastric sleeve (micșorare stomac) este o opțiune pe care o poți lua în calcul la Heka Hospital Constanța.
 
Acest tip de chirurgie bariatrică este destinat pacienților cu obezitate, care doresc să scape de excesul ponderal care le pune în pericol sănătatea și viața.
 
Fiind o operaţie laparoscopică, recuperarea este foarte rapidă, durerile după operaţie sunt foarte reduse, întoarcerea în mediul familial şi la activitatile cotidiene se face, de asemenea, in scurt timp.
 
Heka Hospital recomandă operația alături de echipa de medici dr. Ahmed Berro, Medic primar Chirurgie Generală și dr. Ana-Maria Donciu, Medic specialist Chirurgie Generală.
 
Chirurgia bariatrică este indicată în următoarele situații:
  • Atunci când indicele de masă corporală (IMC – BMI) este mai mare sau egal cu 40 sau când IMC este între 35 și 40 și asociază o patologie ce s-ar putea ameliora în cazul scăderii ponderale (precum hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat);
  • După ce au eșuat toate celelalte metode încercate în vederea scăderii ponderale, precum dieta și exercițiile fizice.
 
Intervențiile chirurgicale bariatrice pot duce la scădere în greutate pe termen lung. Amploarea pierderii în greutate depinde de tipul intervenției și de schimbările în stilul de viață.
 
Operația de „micșorare a stomacului”, gastric sleeve sau gastrectomia longitudinală, este o intervenție chirurgicală ce presupune rezecția ireversibilă a stomacului, aproximativ 80% din volumul său, stomacul restant având o capacitate de aproximativ 60–120 ml, cu funcția păstrată. Prin această procedură, se reduce permanent cantitatea de alimente ingerată și se evită sindromul de malabsorbție. În urma acestei intervenții, stomacul este micșorat, însă funcția rămâne neschimbată cu excepția reducerii producției de grelină (hormonul răspunzător de senzația de foame), astfel scăzând aportul alimentar și greutatea corporală.
 
Procedura implică reducerea volumului stomacului, cu prezervarea funcției acestuia, fiind permis consumul alimentar obișnuit, însă în cantități mai mici. Nu este afectată absorbția vitaminelor și mineralelor, se reduce riscul de ulcer gastric, se ameliorează simptomatologia patologiei asociate (diabetul zaharat, hipertensiune, apneea în somn), iar recuperarea postoperatorie este ușoară și rapidă. Dezavantajele sunt reprezentate de riscurile asociate oricărei intervenții chirurgicale și de ireversibilitatea procedurii.
 

Pentru programări și detalii vă punem la dispoziție numerele de telefon 0733334352 și 0754227060. Acum te poți programa rapid și online pe https://www.hekahospital.com/programare/.
 
Citește și

Heka Hospital Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirație în timpul somnului?

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reduceri extraordinare la Heka Hospital Constanța!

12 Apr 2024 876

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 874

Heka Hospital Constanța Descoperă starea inimii tale cu Testul EKG de efort!

13 Feb 2024 971

Heka Hospital Recunoașterea timpurie a simptomelor care necesită îngrijiri de urgență poate salva vieți

23 Jan 2024 963

Heka Hospital Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirație în timpul somnului?

16 Nov 2023 1187

HEKA Hospital Aveţi dureri la nivelul cefei? Nu le ignoraţi!

30 Oct 2023 1452

HEKA Hospital „Afecțiunile urechilor, nasului și gâtului nu trebuie tratate superficial pentru că pot determina complicații grave”

22 Sep 2023 1345

HEKA Hospital Constanța Atenție la ambrozie. Simptomele alergiei

25 Aug 2023 1649

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 3269

Armonia Grup continuă planul de extindere și anunță deschiderea SIA, cel mai nou și mai complex centru medical dedicat sectorului de investigații imagistice și radiologice din Constanța

01 Aug 2023 3207

Heka Hospital Constanța Tratamentul varicelor, cu cea mai nouă tehnologie

27 Jul 2023 1814

Excelență și inovație HEKA Hospital și ARES lansează Centrul de cardiologie intervențională, la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 3216

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Eveniment de lansare a Centrului de Cardiologie Intervențională din cadrul Heka Hospital & Ares (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 2458

Heka Hospital Dr. Adrian Barbu – „Nu orice tremor este boala Parkinson!”

24 Jun 2023 1962

Psoriazisul – care sunt cauzele apariției. Heka Hospital recomandă programarea la un medic specialist

25 May 2023 1902