Mămăliga, un aliment banal, dar cu beneficii surprinzătoare

Mămăliga, un aliment tradiţional românesc cu puternice efecte detoxifiante, uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul de insuficienţe şi ciroze hepatice. Consumul de mămăligă scade riscul de disfuncţii tiroidiene, reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor.
 
Mămăliga are mai puţine calorii faţă de pâine şi este recomandată obezilor, deoarece oferă o senzaţie de saţietate rapidă. Mămăliga caldă întinsă peste zonele rinichilor tratează colicile renale şi nefritele, iar dacă e aplicată pe zona inferioară a abdomenului, devine remediu rapid pentru anexite şi cistite.
 
Gastrita hiperacidă şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă, mălaiul având, pe lîngă efectul de reducere a acidităţii, şi o acţiune uşor calmantă. Pentru durerile în gât, se bea seara, înainte de culcare, un terci, ca o mămăligă subţire, în care se pune o bucăţică de unt. Cataplasma cu mămăligă caldă este bună şi în bronşite, gripă, tuse cronică.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avantajele neștiute ale unui preparat tradițional!

13 Dec 2023 1031

Mălaiul și uimitoarele sale beneficii pentru sănătate

15 Sep 2020 3365

Lauraadamache.ro Tocanita de rinichi de vita

29 Oct 2017 7524

Tocanita de ciuperci

23 Mar 2017 10533

Cele mai ridicole şpăgi din 2015 Doi pui, o mămăligă sau mâncare pentru câini

27 Dec 2015 2260

Sănătate Consumul de mămăligă, beneficii pentru sănătate

26 Dec 2015 3751

Banc De ce nu mănâncă elefanţii mămăligă

06 May 2015 5130

ecuisine.ro Legume pe pat de mamaligă

11 Mar 2015 2567

preparate-culinare.ro Bruschete de mămăligă cu midii în sos roşu

22 Jan 2015 2749

Sănătate Nodulii tiroidieni, cauze şi remedii naturiste

07 Aug 2014 9275