Sănătate Vreţi să renunţaţi la antibiotice? Vă propunem un înlocuitor natural!

Probabil că mulţi oameni visează să renunţe la medicamentele clasice şi să adopte un alt stil de viaţă. Ei bine, specialiştii ne recomandă astăzi hreanul.

Cunoscut şi sub numele de usturoi, rădăcina-sălbatică sau tormac, hreanul este o plantă legumicolă perenă, din familia Brassicaceae, cu tulpină subterană cilindrică, groasă, albă (folosită în alimentaţie drept condiment), cu frunzele mari şi cu flori albe. Specialiştii spun că rădăcina de hrean are proprietăţi antibiotice, antiinflamatoare şi afrodisiace. În cazul în care optaţi pentru folosirea hreanului în locul antibioticelor, vă prezentăm câteva dintre cele mai importante beneficii ale acestei plante.

Hreanul este un excelent antioxidant, care ajută la tratarea simptomelor stresului, dar şi puternic detoxifiant şi agent stimulator pentru activitatea organelor digestive. Acelaşi hrean este însă util şi în tratarea parodontitei, o afecţiune a dinţilor. Pentru a preveni parodontita, încercaţi să mestecaţi zilnic câteva grame de hrean. Nu trebuie ignorat nici faptul că hreanul este bogat în nutrienţi ce ajută organismul să lupte împotriva chimicalelor care cauzează cancer. Hreanul activează enzimele ficatului, care elimină celulele canceroase.

Suferiţi de artrită? Atunci ar trebui să ştiţi că hreanul este una dintre puţinele plante care, prin acţiunea directă cu pielea, stimulează circulaţia sangvină, alături de urzică şi piper. Aplicat direct pe piele, ajută la dilatarea vaselor capilare. Acest lucru duce la o mai bună circulaţie a sângelui în întreg organismul. Totodată, pentru a trata inflamaţiile, aplicaţi o compresă cu hrean ras pe locul afectat, timp de 30 de minute. Acest tratament este util şi pentru durerile musculare.

Dacă aveţi bronşită şi astm, puteţi consuma zilnic trei-patru linguriţe de hrean ras, simplu sau în combinaţie cu morcov dat prin răzătoare, deoarece hreanul are efecte antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare. Pentru a trata problemele respiratorii, hreanul se poate administra împreună cu mierea. Extern, sub formă de cataplasmă, hreanul se foloseşte împotriva durerilor articulare. Se dă hreanul prin răzătoare, se pune în tifon şi se aplică pe locul dureros. Fiind însă un tratament foarte dur, nu se recomandă persoanelor cu pielea sensibilă sau alergică. Ca tratament intern, hreanul este recomandat şi persoanelor care suferă de reumatism sau gută. Într-o cană cu lapte cald se adaugă una sau două linguriţe de hrean ras foarte fin. Acest preparat se bea pe stomacul gol, o dată sau de două ori pe zi. Tratamentul trebuie să dureze aproximativ trei săptămâni. Şi vă mai spunem ceva: hreanul îmbunătăţeşte memoria, deoarece conţine din belşug vitamine din complexul B.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hreanul conține de 2 ori mai multă vitamina C decât lămâia

16 May 2018 1860

Hreanul este folosit și ca medicament. Este i un condiment valoros

03 Apr 2018 1385

Hreanul este un condiment valoros, contribuind la revigorarea organismului

08 Mar 2018 1243

Hreanul este folosit ca medicament. Este un foarte bun afrodisiac

17 Nov 2017 2806

Rădăcina de hrean este foarte bogată în vitamina C și B

25 Jul 2017 3238

Usturoiul întăreşte sistemul imunitar

14 May 2017 2051

Sănătate Condimentul care îmbunătăţeşte aspectul tenului

08 Jul 2015 1363

Sănătate Produse naturale cu rol antibiotic

10 Feb 2015 1324

Antibiotice din natură

16 Aug 2014 1444