Declaratii de avere Constanta

Constanţa. Averea şi interesele liberalului Radu Bogdan Matei la jumătatea mandatului de consilier judeţean (documente)

În 2016, liberalul Radu Bogdan Matei a schimbat Consiliul Local cu cel Judeţean. La startul mandatului, potrivit declaraţiei de avere, consilierul judeţean PNL deţinea un teren intravilan în oraşul Ovidiu şi un teren agricol în localitatea Ariceştii Rahtivani (judeţul Prahova), dar şi trei apartamente - la munte (Braşov), la mare (Constanţa) şi altul în capitală, toate dobândite anul trecut, prin contracte de donaţie.
 
Prevăzător, Radu Bogdan Matei îşi deschidea din anul 2010 un cont curent, al cărui sold era, în luna iulie 2016, de 6.143 de euro. La acel moment, consilierul judeţean PNL făcea agricultură şi, în consecinţă, a acordat un împrumut de 20.000 de euro firmei Ferma de Legume Sibioara SRL. Matei nu avea datorii, iar anul fiscal 2015 realizase venituri însumând 35.279 de lei, mare parte din sumă venind de la SC Green Seas World SRL, de unde încasase, pe lângă salariu, şi dividende.
 
Conform declaraţiei de interese, Radu Bogdan Matei era asociat în patru firme cu domenii de activitate diversă (presă, agricultură etc.) - SC Green Seas World SRL, SC Green Seas Engineering SRL, Gazeta de Constanţa SRL şi Ferma de Legume Sibioara SRL -, valoarea totală a părţilor sociale şi/sau a acţiunilor deţinute de acesta fiind de 420 de lei.
 
În plan politic, consilierul judeţean era în 2016, membru atât în Biroul Politic Local al PNL Constanţa, cât şi în Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa.
 
În următorul an, consilierul judeţean a notat în declaraţia de avere următoarele venituri: 26.772 de lei - din salarii, 7.405 lei - din dividende şi 3.941 de lei - din indemnizaţia de consilier. Şi tot în 2017, Radu Matei a deschis un cont la o bancă comercială, în care şi-a pus la adăpost 45.840 de lei.
 
În 2017, potrivit documentelor privind averea şi interesele, alesul judeţean liberal a închis contul, iar banii, cel mai probabil, au fost investiţi. Veniturile aferente anului fiscal 2017 au provenit din indemnizaţia de consilier judeţean - 8.811 lei, din salarii - 23.300 de lei şi din dividende de la firmele la care este asociat - 46.674 de lei.
 
În plan politic, Radu Bogdan Matei a rămas doar membru în Biroul Permanent Judeţean al PNL Constanţa.
 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului judeţean PNL Radu Bogdan Matei. 
 
Citeşte şi:
 
Consilierul judeţean Mircea Pintilie are venituri din indemnizaţie, pensie, arendă şi dividende. Anul acesta şi-a vândut bunurile moştenite în 2017! (documente)
 
Recent, a vândut un imobil. Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Daniel Learciu (ALDE)? (documente)

Ce venituri a avut în anul fiscal 2017 vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz (PMP)? (documente)

Cât a câştigat anul trecut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Țuţuianu? (documente)

Veniturile alesului au crescut Cât a câştigat în anul fiscal 2017 liderul consilierilor judeţeni liberali, Marian Iordache? (documente)

Daniel Turcu, de la PMP, are de rambursat în 2018 un credit. Nu deţine bunuri, dar de când a devenit consilier i-au crescut veniturile! (documente)

În 2017 a încasat prima pensie şi a vândut terenuri moştenite de la socri Consilierul judeţean (PNL Constanţa) Gheorghe Lămureanu, om de afaceri pe banii nevestei?! (documente)

Aleşii judeţeni Ionela Lockman, Ion Marinescu şi Gheorghe Lămureanu şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

Împătimit al distracţiilor şi vacanţelor exotice şi mai puţin al administraţiei, Sorin Mocianu, consilier judeţean PNL, avere neschimbată de la începutul mandatului - o casă şi o remorcă! (documente)

Declaraţii de avere Ce o recomandă pe Sabrina de la PSD Constanţa - o moştenire?! Consilierul judeţean deţine şi o agenţie de turism (documente)

Fiul administratorului Cimitirului Central Oficial, trăieşte doar din indemnizaţia de consilier judeţean, deşi conduce o maşină de lux şi a reuşit să economisească bani frumoşi. Ce ascunde Cosmin Rareş Drăghici (PSD)? (documente)

Averea şi interesele consilierului judeţean PSD Nicoleta Bercaru A dat chix în afaceri, dar a luat-o de la capăt. Deţine patru autoturisme şi trăieşte „pe credit“ (documente)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, judecata pas cu pas (documente)

09 Feb 2019 3845

DNA a cerut 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre! Totul se decide mâine

22 Jan 2019 1837

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, afacerişti, evaluatori şi notari publici, în aşteptarea deciziei finale

10 Jan 2019 1810

Şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă revine în completul care judecă Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

12 Nov 2018 1432

Schimbare între judecători în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Iese şeful Structurii de Securitate şi intră cel mai tânăr judecător de la Înalta Curte

11 Oct 2018 1635

Iată cine sunt! Trei judecători pentru Dosarul Retrocedărilor din Constanţa! Unul conduce Structura de Securitate din Curtea Supremă

20 Aug 2018 2438

Consilierul judeţean Radu Bogdan Matei şi medicul Dumitru Marius Enescu s-au asociat într-o firmă

15 Jun 2018 1567

Ferma de Legume Sibioara SRL, deţinută de consilierul judeţean Radu Matei, a fost lichidată

03 Apr 2018 1609

Secrete şi siguranţa statului! Cine sunt magistraţii care îl vor judeca pe Răducu Preda, fostul consilier al primarului Radu Mazăre

21 Jul 2017 2019

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Liberalul Radu Bogdan Matei investeşte… cu cap (document)

18 Aug 2016 2831

Premieră în CLM Constanţa! Rapoarte de activitate ale aleşilor Consilierii s-au străduit, nu se ştie cât au reuşit (documente)

22 Apr 2016 2325

Gheorghe Ungureanu - „Le voi pune poza celor care nu au susţinut Casa de Cultură la intrarea în clădire”

31 Mar 2016 1496

A lăsat politica în plan secundar, pentru afaceri 2015, anul donaţiilor pentru consilierul PNL Bogdan Radu Matei (document)

08 Feb 2016 2182

Adio tichete de vacanţă la Primăria Constanţa! „Săracul“ buget local a trecut şi cu absenţa liberalilor

30 Jan 2016 1558

PNL Constanţa are abordare bipolară Opoziţie firavă în problema creşterii impozitelor în CLM Constanţa

25 Nov 2015 1939