Drept de uz pentru un teren, acodat E-Distribuție Dobrogea SA Post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a Adăpostului pentru câinii fără stăpân (DOCUMENT)

  •  Proiectul de hotărâre privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, către societatea E-Distribuție Dobrogea S.A. asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp, situat în municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2, pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului - Adăpost pentru câinii fără stăpân se află pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța.
  • Inițiatorul proiectului care a primit avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 și nr. 5 este primarul Vergil Chițac.

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 29 februarie 2024, ora 16.30, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.
 
Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 81/2024 privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, către societatea E-Distribuție Dobrogea S.A. asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp identificat cu nr. cadastral 259286, situat în municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2, pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului - Adăpost pentru câinii fără stăpân. Inițiatorul proiectului care a primit avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 și nr. 5 este primarul Vergil Chițac.

Prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Constanța cu nr. 157227/17.08.2023, formulate de către societatea E-Distribuție  Dobrogea SA, se solicită în vederea realizarii serviciulul public de distribube a energiei electrice amplasarea unui PTAB și racordarea la rețeaua electriă a obiectivulul „Adăpost pentru cîinii fără stăpân“ se solicită adoptarea unel Hotărâri privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, care societatea E-Distribuție Dobrogea SA asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp situat în municiplul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11.
În vederea soluționării solicitării formulate de societatea E-Distribuție Dobrogea SA, s-a adoptat HCL nr. 584/2023 și s-a procedat la dezmembrarea imobilului cu nr. cadastral 253370, înscris în Cartea funciară cu nr.253370, find înflințate două cărți funclare, astfel:
  • carte funciară nr. 259285 a imobilului cu nr. cadastral 259285/VAT Constanța (teren intravilan în suprafață de 3.636 mp situat în municiplul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 1),
  • cartea funciară nr. 259286 a imobilului cu nr. cadastral 259286/VAT Constanța (teren intravilan în suprafață de 24 nip situat în municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2).
Având în vedere prevederile Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale: Art. 12 („1) lucările de realizare retehnologizare ale capacităților energetice pentru care se acordi autorizații, precum activitățile serviciile pentru care se acorda licențe, după caz, sunt de interes public, cu excepția celor care sunt destinate exclusiv satisfacerii consumului propriu al titularului autorizației sau licenței, (4) Exercitarea drepturlior de uz servitute asupra proprietăților statului și ale unităților admInistrativ-teritoriale afectate de capacitățile energetice se realizează cu titlu gratuit, pe toată durata existenței acestora“.
 
Art.14(3) Dreptul de uz asupra terenului pentru asigurarea funcționri normale a capacității energetice se întinde pe toată durata funcționării capacității fără exercitarea lui se face ori de câte ori e necesar pentru asigurarea funcționării normale a în exercitarea acestui drept titularul licenței poate:

a) să depoziteze materiale, echipamente, utilaje, instalații pentru întreținere, revizii, reparații și intervenții necesare pentru asigurarea funcționării normale a capacitățtii;

b) să instaleze utilaje și să lucreze cu acestea;

c) să desființeze sau să reducă culturi, plantatii ori alte amenajări existente să restrangă activități ale proprietarului, în masura pe durată strict necesară executării operațiilor de întreținere, reparații, revizii sau intervenții pentru asigurarea funcționării normale a capacității, cu respectarea legislației în vigoare".
 

 
Față de cele prezentate și în conformliate cu prevederile art. 136 alin.(1) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a fost inițiat proiectul de hotărâre privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute către societatea E-Distribuție Dobrogea SA asupra imobilului tern în suprafață de 24 mp, identificat cu nr. cadastral 259286, situat în municipiul Constanța, strada Cmpul cu Flori nr. 11, lot 2 pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului „Adăpostul pentru câinii fără stăpân“.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 81/2024 privind acordarea cu titlu gratuit a dreptului de uz și servitute, către societatea E-Distribuție Dobrogea S.A. asupra imobilului teren în suprafață de 24 mp identificat cu nr. cadastral 259286, situat în municipiul Constanța, Strada Câmpul cu Flori nr. 11, lot 2, pentru construire post de transfomare și racordare la rețeaua electrică a obiectivului - Adăpost pentru câinii fără stăpân.
 
Citește și:
 
 
Decizia, aparține consilierilor locali: O constănțeancă cere ieșirea din indiviziune cu sultă, pentru un teren situat pe strada Dâmbovița din Constanța (DOCUMENT)

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța: Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 713

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 593

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 447

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 433

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 331

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 301

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 616

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 414

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1022

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 322

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 401

Consilierii locali vor aporba principalii indicatori tehnico-economici Școala Gimnazială nr.22 „I.C. Brătianu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

23 Apr 2024 330

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 394

Ședință CLM Constanța Valoarea investiției menite să crească siguranța în municipiul Constanța s-a majorat cu aproximativ trei milioane de euro (DOCUMENT)

22 Apr 2024 676

Consilierii locali vor aproba lucrările de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici Școala Gimnazială nr.10 „Mihail Koiciu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)

22 Apr 2024 414