Licitații publice Printre beneficiari, trusturi media naționale. OMD Mangalia promovează sudul litoralului sau imaginea primarului Radu Cristian? (DOCUMENTE)

  • Asociația OMD Mangalia a fost înființată în anul 2019
  • Președintele comitetului director este consilierul local PNL Dumitru Filip iar din structura de conducere mai face parte și primăria Mangalia dar și Organizatiei Patronale Mangalia condusă de Linica Stan
  • Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia a atribuit o serie de contracte prin cumpărări directe pe modelul OMD Constanța-Mamaia
  • Primarul Mangaliei promovat pe banii OMD Mangalia?
  • ANTENNA GROUP B.V. beneficiar direct al banilor OMD Mangalia
 
 
 
Asociația OMD Mangalia a fost înființată în anul 2019 pentru promovarea stațiunilor din sudul litoralului - Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp și Mangalia.

Președintele comitetului director este consilierul local PNL Dumitru Filip iar printre membrii sunt Dragoș Angelescu, viceprimarul Mangaliei, consilierul local PNL Linica Stan, fost director general al THR Marea Neagră din postura de președinte al Organizatiei Patronale Mangalia.  Stan a făcut parte din Partidul Social Democrat. A fost o perioadă consilier independent, apoi a trecut la PNL.

Ultimele date financiare disponibile ale Asociației Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia arată că în 2020 a avut trei angajați, încasări de 297.005 lei și profit de 41.799 lei. Sediul asociației este în Mangalia, pe strada Portului, nr. 82C.

Cu sau fără statut de utilitate publică (abia pe 26.07.2023 s-a primit avizul de la Ministerul Turismului, statutul se primește prin HG) , Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia a atribuit o serie de contracte prin cumpărări directe pe modelul OMD Constanța-Mamaia.

Numai luna aceasta, Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia a atribuit direct trei contracte unor companii din București.

 
Primarul Mangaliei se promovează pe banii OMD Mangalia?
 

Două dintre acestea au revenit societății DBV Media House. Primul contract vizează servicii de producție de filme și de casete video publicitare și de informare, valoarea contractului fiind de 156.000 lei fără TVA. Cel de-al doilea contract cuprinde servicii de promovare media la prețul de 240.510 lei fără TVA.
 
Despre DBV Media House

 
Înființată în noiembrie 2002, DBV Media House este o regie de vânzari de publicitate. Compania a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de de 26,835,981 lei, profit de 60,762 lei și 2 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 16.28%, potrivit www.termene.ro.
 
DBV Media House SRL are unic acționar PHG Media Invest SRL iar administrator este Alina-Maria Antonescu.

PHG Media Invest SRL este firma Danielei -Madi Păcuraru, soția lui Maricel Păcuraru, cel care deține postul Realitatea TV. Aceasta mai figurează ca asociat/administrator și în Societatea de Investiții În Energie – SIE International SRL, PHG Waste Management SRL, IFN PHG Moldova SA, Cematt SA, Continental Asig SA dar și în Societatea de Investiții și Garantare PHG SA sau Semnal Media SRL.Pe pagina de Facebook a Asociației Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia apare o postare cel puțin interesantă, preluată de pe pagina primarului Cristian Radu, în care acesta spune că „la invitația omunității musulmane din Mangalia, împreună cu Laurențiu Botin de la Realitatea TV, a învățat să facă suberek”.


 
ANTENNA GROUP B.V. beneficiar direct al banilor OMD Mangalia
 
Un alt contract a fost atribuit către Media Group Services International SRL tot din București pentru servicii de organizare a evenimentului KIMARO 2023, aflat în desfășurare. Contractul are o valoare de 148.254 lei fără TVA.

 
Despre Media Group Services International SRL
 

Compania a fost înființată în 2001 și are ca obiect de activitate „agenții de publicitate”.

În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 54.938.135 lei și profit de 5.419.671 lei la un număr de 54 de angajați, potrivit www.termene.ro.

Acționarii companiei sunt persoanele juridice A.G. Radio Holding SRL și Nova Music New Media SRL iar administrator este Constantin-Florin Ciobică.
A.G.Radio Holding are acționariatul compus din Nova Music New Media SRL și ANTENNA GROUP B.V. cu sediul în Țările de Jos. Administrator este același Constantin-Florin Ciobică.

Nova Music New Media SRL are acționari ANTENNA GROUP B.V.1 și ANTENNA GROUP B.V.2 cu sediul în Țările de Jos. Administratorii companiei sunt trei cetățeni străini: grecul Rallis Georgios și cetățenii britanici Emil Stoica și Marc Andre Zagar. În 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 22.269 lei, profit de 9.838.954 lei și un angajat.


Surse din cadrul CL Mangalia ne-au precizat că toate aceste achiziții s-ar fi aprobat în ședința Asociației OMD Mangalia din data de 11.08.2023, iar cu două zile înainte, în ședința Consiliului Local Mangalia, reprezentantul AGA a fost împuternicit să voteze pentru aceste achiziții. Aceleași surse susțin că până la data primirii avizului de MT, alocările în Consiliul Local Mangalia s-au realizat fără ca Asociația să aibă statut de utilitate publică.
 
Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia nu figurează cu contracte atribuite prin sistemul de achiziții publice în 2022.

În schimb, alte trei contracte au fost atribuite în 2021 tot prin cumpărare directă.

Beneficiarii acestora: Global Management Arte SRL din București pentru servicii realizare strategii turistice pentru OMD, un contract în valoarea de 123.529 lei dar și Funky Travel SRL din Constanța pentru realizare platforma web 360 de grade (n.r. în valoare de 74.003lei), respectiv mentenanță platforma online 360 de grade, un contract de 24.670 lei.
 
Global Management Arte SRL

Compania este deținută de Aurel I Borsan, are sediul social în București, Calea 13 Septembrie, Nr. 57 și are ca obiect de activitate editarea revistelor și periodicelor. Firma figurează cu 103 contracte din achiziții publice, potrivit www.termene.ro. În 2021 când a avut contract cu OMD Mangalai, a raportat o cifră de afaceri de 203.751 lei, profit de 40.098 lei și un angajat.
 
Funky Travel SRL

Compania înființată în 2020 are sediul în Constanța și activează în domeniul publicității. Asociat și administrator este Adrian Gorpin-Petrescu care mai figurează și în Funky Media SRL și Sea Life SRL.

Cele două contracte cu OMD Mangalia sunt de altfel și singurele făcute de companie din achiziții publice. În 2021, anul derulării celor două contracte, Funky Travel SRL a raportat o cifră de afaceri de 199.360 lei, profit de 0 și niciun angajat.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Troc de weekend la Constanța! O firmă fondată în 2023 are pe mâini promovarea turistică. Legăturile cu postul TV unde este invitat Vergil Chițac!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum se toacă un milion Târgul de Crăciun din parcul „Oleg Danovski” din Constanța se deschide de Sfântul Andrei! Cine asigură serviciile artistice, scenotehnica, butaforiile și montarea patinoarului (DOCUMENTE)

30 Nov 2023 1330

CNAIR a atribuit contractul de proiectare al podului de pe DN39 din dreptul localității 23 August, județul Constanța. Detalii despre câștigător (DOCUMENT)

27 Nov 2023 990

Licitații Constanța DGAS cumpără peste 33.000 de cutii de bomboane care vor ajunge în grădinițele și școlile din Constanța (DOCUMENTE)

26 Nov 2023 557

IGPR Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității

26 Nov 2023 443

Un nou contract semnat de Iris Luxury Consulting SRL cu Primăria Constanța. Reamenajează spațiul din zona Gării (DOCUMENT)

23 Nov 2023 541

Licitații Constanța SC Arasound SRL organizează evenimentul Ziua Națională a României 2023. Cât plătește Primăria pentru serviciile companiei? (DOCUMENTE)

23 Nov 2023 662

După ce a contestat licitația, TPF Inginerie SRL câștigă un contract important la noul terminal al Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu (DOCUMENT)

18 Nov 2023 689

O companie din Baia Mare a încheiat un acord cadru de furnizare hrană pentru Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (DOCUMENTE)

16 Nov 2023 606

Licitații publice Fadmig SRL reabilitează mai multe adăposturi civile din municipiul Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 530

Primăria Constanța a desemnat câștigătorul contractului care va aduce artiștii de la Târgul de Crăciun de la Constanța (DOCUMENT)

15 Nov 2023 782

Licitații publice O compania din Brașov furnizează echipamente pentru modernizarea și extinderea Teatrul de Vară de la Techirghiol (DOCUMENT)

12 Nov 2023 775

Licitații publice Primăria Constanța a semnat un nou contract. Sunt vizate 18 noi locuri de joacă (DOCUMENT)

11 Nov 2023 679

Licitații publice Compania fostului șef de la GeoEcoMar a primit contractul pentru urmărirea evoluţiei fenomenelor apărute pe strada Traian din Constanța(DOCUMENT)

09 Nov 2023 981

Licitații publice După contestația de la CNSC, Primăria Constanța a schimbat câștigătorul achiziției de servicii de curățenie (DOCUMENT)

30 Oct 2023 777

Poliția Română Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității

29 Oct 2023 484