Licitații publice Printre beneficiari, trusturi media naționale. OMD Mangalia promovează sudul litoralului sau imaginea primarului Radu Cristian? (DOCUMENTE)

  • Asociația OMD Mangalia a fost înființată în anul 2019
  • Președintele comitetului director este consilierul local PNL Dumitru Filip iar din structura de conducere mai face parte și primăria Mangalia dar și Organizatiei Patronale Mangalia condusă de Linica Stan
  • Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia a atribuit o serie de contracte prin cumpărări directe pe modelul OMD Constanța-Mamaia
  • Primarul Mangaliei promovat pe banii OMD Mangalia?
  • ANTENNA GROUP B.V. beneficiar direct al banilor OMD Mangalia
 
 
 
Asociația OMD Mangalia a fost înființată în anul 2019 pentru promovarea stațiunilor din sudul litoralului - Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp și Mangalia.

Președintele comitetului director este consilierul local PNL Dumitru Filip iar printre membrii sunt Dragoș Angelescu, viceprimarul Mangaliei, consilierul local PNL Linica Stan, fost director general al THR Marea Neagră din postura de președinte al Organizatiei Patronale Mangalia.  Stan a făcut parte din Partidul Social Democrat. A fost o perioadă consilier independent, apoi a trecut la PNL.

Ultimele date financiare disponibile ale Asociației Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia arată că în 2020 a avut trei angajați, încasări de 297.005 lei și profit de 41.799 lei. Sediul asociației este în Mangalia, pe strada Portului, nr. 82C.

Cu sau fără statut de utilitate publică (abia pe 26.07.2023 s-a primit avizul de la Ministerul Turismului, statutul se primește prin HG) , Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia a atribuit o serie de contracte prin cumpărări directe pe modelul OMD Constanța-Mamaia.

Numai luna aceasta, Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia a atribuit direct trei contracte unor companii din București.

 
Primarul Mangaliei se promovează pe banii OMD Mangalia?
 

Două dintre acestea au revenit societății DBV Media House. Primul contract vizează servicii de producție de filme și de casete video publicitare și de informare, valoarea contractului fiind de 156.000 lei fără TVA. Cel de-al doilea contract cuprinde servicii de promovare media la prețul de 240.510 lei fără TVA.
 
Despre DBV Media House

 
Înființată în noiembrie 2002, DBV Media House este o regie de vânzari de publicitate. Compania a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de de 26,835,981 lei, profit de 60,762 lei și 2 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 16.28%, potrivit www.termene.ro.
 
DBV Media House SRL are unic acționar PHG Media Invest SRL iar administrator este Alina-Maria Antonescu.

PHG Media Invest SRL este firma Danielei -Madi Păcuraru, soția lui Maricel Păcuraru, cel care deține postul Realitatea TV. Aceasta mai figurează ca asociat/administrator și în Societatea de Investiții În Energie – SIE International SRL, PHG Waste Management SRL, IFN PHG Moldova SA, Cematt SA, Continental Asig SA dar și în Societatea de Investiții și Garantare PHG SA sau Semnal Media SRL.



Pe pagina de Facebook a Asociației Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia apare o postare cel puțin interesantă, preluată de pe pagina primarului Cristian Radu, în care acesta spune că „la invitația omunității musulmane din Mangalia, împreună cu Laurențiu Botin de la Realitatea TV, a învățat să facă suberek”.


 
ANTENNA GROUP B.V. beneficiar direct al banilor OMD Mangalia
 
Un alt contract a fost atribuit către Media Group Services International SRL tot din București pentru servicii de organizare a evenimentului KIMARO 2023, aflat în desfășurare. Contractul are o valoare de 148.254 lei fără TVA.

 
Despre Media Group Services International SRL
 

Compania a fost înființată în 2001 și are ca obiect de activitate „agenții de publicitate”.

În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 54.938.135 lei și profit de 5.419.671 lei la un număr de 54 de angajați, potrivit www.termene.ro.

Acționarii companiei sunt persoanele juridice A.G. Radio Holding SRL și Nova Music New Media SRL iar administrator este Constantin-Florin Ciobică.
A.G.Radio Holding are acționariatul compus din Nova Music New Media SRL și ANTENNA GROUP B.V. cu sediul în Țările de Jos. Administrator este același Constantin-Florin Ciobică.

Nova Music New Media SRL are acționari ANTENNA GROUP B.V.1 și ANTENNA GROUP B.V.2 cu sediul în Țările de Jos. Administratorii companiei sunt trei cetățeni străini: grecul Rallis Georgios și cetățenii britanici Emil Stoica și Marc Andre Zagar. În 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 22.269 lei, profit de 9.838.954 lei și un angajat.


Surse din cadrul CL Mangalia ne-au precizat că toate aceste achiziții s-ar fi aprobat în ședința Asociației OMD Mangalia din data de 11.08.2023, iar cu două zile înainte, în ședința Consiliului Local Mangalia, reprezentantul AGA a fost împuternicit să voteze pentru aceste achiziții. Aceleași surse susțin că până la data primirii avizului de MT, alocările în Consiliul Local Mangalia s-au realizat fără ca Asociația să aibă statut de utilitate publică.
 
Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia nu figurează cu contracte atribuite prin sistemul de achiziții publice în 2022.

În schimb, alte trei contracte au fost atribuite în 2021 tot prin cumpărare directă.

Beneficiarii acestora: Global Management Arte SRL din București pentru servicii realizare strategii turistice pentru OMD, un contract în valoarea de 123.529 lei dar și Funky Travel SRL din Constanța pentru realizare platforma web 360 de grade (n.r. în valoare de 74.003lei), respectiv mentenanță platforma online 360 de grade, un contract de 24.670 lei.
 
Global Management Arte SRL

Compania este deținută de Aurel I Borsan, are sediul social în București, Calea 13 Septembrie, Nr. 57 și are ca obiect de activitate editarea revistelor și periodicelor. Firma figurează cu 103 contracte din achiziții publice, potrivit www.termene.ro. În 2021 când a avut contract cu OMD Mangalai, a raportat o cifră de afaceri de 203.751 lei, profit de 40.098 lei și un angajat.
 
Funky Travel SRL

Compania înființată în 2020 are sediul în Constanța și activează în domeniul publicității. Asociat și administrator este Adrian Gorpin-Petrescu care mai figurează și în Funky Media SRL și Sea Life SRL.

Cele două contracte cu OMD Mangalia sunt de altfel și singurele făcute de companie din achiziții publice. În 2021, anul derulării celor două contracte, Funky Travel SRL a raportat o cifră de afaceri de 199.360 lei, profit de 0 și niciun angajat.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Troc de weekend la Constanța! O firmă fondată în 2023 are pe mâini promovarea turistică. Legăturile cu postul TV unde este invitat Vergil Chițac!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrările în regim de urgență la sediul Muzeului de Artă Populară din Constanța (DOCUMENT)

27 Apr 2024 299

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 518

Licitații directe Firmă de casă a SPIT Constanța a câștigat un contract de mentenanță program contabilitate și de la municipalitate

20 Apr 2024 543

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 932

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 399

Licitații publice CJC O companie din Craiova va promova „Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța“

06 Apr 2024 643

Licitații publice CJC schimbă destinația unui corp de clădire de la Pavilionul Expozițional din magazie în birouri. Cine a câștigat contractul de lucrări! (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1684

Licitații publice Primăria Mangalia cheltuie aproape 20.000 de euro pentru servicii de medicina muncii. Contractul a fost câștigat de o firma din municipiul Constanța (DOCUMENT)

05 Apr 2024 579

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 570

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 609

Cumpărări directe O firmă din Mureș va furniza tutori arbori pentru Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 482

Licitații publice Compania controlată de Marius Tudorel Constantin primește încă un contract prin atribuire directă de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

23 Mar 2024 636

Cine a câștigat contractul de dirigenție de șantier pentru modernizarea și modificarea fațadei Galeriei de Artă de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța?(DOCUMENT)

19 Mar 2024 786

UPDATE Laurențiu Stamat de la Larsen Consulting SRL a bătut palma și cu Primăria Constanța. Vezi pentru ce (DOCUMENT)

14 Mar 2024 798

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 895