Samsung investește 11 miliarde de dolari în dezvoltarea unei tehnologii mai performante pentru ecranele televizoarelor


Samsung Electronics susține că a dezvoltat o nouă metodă de a prelungi durata de viață și de eficiență a diodelor emițătoare de lumină cuantică (QLED = Quantum Dot Light Emitting Diode), care poate duce la comercializarea acestora, scrie revista de știință Nature.
 
O echipă condusă de doctor Eujnoo Jang și dr. Yu-Ho Won, cercetători la Samsung Advanced Institute of Technology, au îmbunătățit structura punctului cuantic din fosfură de indiu ecologică.
Televizoare Samsung QLED - oferte eMAG

 
Structura propusă de aceștia previne oxidarea miezului și construiește un înveliș simetric, gros, în jurul acestuia, pentru a preveni scurgerile de energie. Ligandul de pe suprafață a fost de asemenea scurtat, pentru a permite absorbția mai rapidă a curentului electric.
 
Eficiența cuantică se îmbunătățește astfel cu 21,4%, iar durata de viață a diodelor a crescut la un milion de ore, susține gigantul din Coreea de Sud.
 
Samsung QLED – eMAG.ro
Compania a adăugat că deține peste 170 de brevete privind structura elementelor în QLED-uri și va continua să dezvolte noi tehnologii care să ducă la display-uri și mai avansate. Un purtător de cuvânt al Samsung a refuzat să dea detalii cu privire la momentul în care compania va comercializa tehnologia QLED autoemisive.
 
În ciuda anunțului făcut de Samsung, comercializarea de ecrane care utilizează puncte cuantice ca sursă de lumină este încă departe și se prea poate să nu fie realizată niciodată, existând prea multe obstacole în calea acestui deziderat.
 

Cercetările privind utilizarea QD s-au realizat evitându-se folosirea cadmiului, care este cel mai bun material de folosit ca sursă de lumină, grație maleabilității sale, dar este dăunător oamenilor.
 
Materialele precum fosfura de indiu nu au reușit până acum să se ridice la proprietățile și calitățile cadmiului, atunci când au fost utilizate ca sursă de lumină directă.

 
Televizoarele actuale ale Samsung numite QLED utilizează QD fără cadmiu. Dar diodele absorb direct elecricitatea, deci nu sunt folosite ca sursă de lumină. Mai degrabă, QD sunt utilizate ca un film peste ecranul LCD (liquid crystal display) care emite luminozitate prin absorbția luminii de fundal.
 
În octombrie, Samsung a anunțat că va investi 11 miliarde de dolari pentru a reuși până în 2025 să producă afișaje QD. Producția va începe în 2011 dar va fi, pentru început, OLED compatibil cu QD, care folosește  materialul organic ca sursă de lumină și material QD ca film. Acest tip de display va fi asemănător cu ecranele AMOLED pe care Samsung le folosește la telefoanele mobile și cu televizoarele OLED ale LG.
 
Dacă scopul final al Samsung este lansarea de ecrane QLED autoemisive, va trebui să așteptăm până în 2025 pentru a vedea dacă este o tehnologie într-adevăr viabilă.
 
Investițiile continue în cercetare și dezvoltare pentru a descoperi noi și noi tehnologii în favoarea clienților finali arată de ce Samsung este lider mondial în domeniul televizoarelor și al telefoanelor mobile. Ecranele sale, indiferent că sunt pe telefoane sau pe televizoare, sunt printre cele, dacă nu chiar cele mai bune din lume.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Semne care-ți spun că ar fi cazul să îți schimbi telefonul

13 Feb 2024 539

Telefoane cu un design aparte și care o să te surprindă prin specificații și design

13 Sep 2023 837

Flagrant „marca“ BCCO și euro falși la Constanța! Sentință definitivă

14 Jul 2023 4613

Memorandum de Înțelegere pentru a colabora în implementarea centralelor electrice NuScale VOYGR

13 Jun 2023 1017

Se vând bunurile companiei Radionav SA! Iată ce poți cumpăra cu 1 leu (DOCUMENTE)

10 Apr 2023 4042

Un român condamnat în Spania va fi adus în țară, pentru continuarea executării pedepsei

03 Jan 2023 1335

Descoperă aici un service pentru iPhone și Samsung în Constanța

12 Dec 2022 1509

Bunuri contrafăcute de firme, găsite de inspectorii vamali constănțeni

08 Nov 2022 1740

Cele mai bune telefoane mobile de cumpărat în 2022

30 Sep 2022 3675

Vești bune pentru amatorii de chilipiruri! Mașini la 1.500 și 1.800 de lei. Cine le vinde. Reducerea prețului, avizat pozitiv. (DOCUMENT)

17 Mar 2022 3901

Ghid pentru alegerea unui frigider Samsung. Ce tipuri există?

05 Dec 2021 1890

Consiliul Concurenței Investigații privind posibile nereguli la companii de electronice din România

05 Apr 2021 2106

6 motive pentru care ar trebui să vă cumpărați un televizor curbat

20 Jan 2021 2121

Înșelăciune în numele Poștei Române. Mai multe persoane, păcălite că au câștigat telefoane de ultimă generație

08 May 2019 2202

Galaxy S9 Plus. Cum să mânuiești camera ca un fotograf profesionist

30 Jan 2019 6125