IPJ Arad Buletin de presă 1 septembrie 2023

BULETIN DE PRESĂ
Ordin de protecție provizoriu
            Polițiștii Biroului de Ordine Publică au fost seiszați, în seara zilei de 31 august a.c., despre faptul că un bărbat de 35 de ani, din Arad, i-ar fi adresat amenințări fostei concubine.
            Pe numele celui în cauză a fost emis un ordin de protecție provizoriu, fiind întocmit și un dosar penal pentru amenințare.
  •  
Reținut pentru trei infracțiuni rutiere
            Polițiștii Secției 10 Rurală Gurahonț au depistat, în noaptea de 30/31 august a.c., un bărbat de 50 de ani, din Hălmagiu, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,91 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice. Bărbatul a refuzat.
            Verificările ulterioare au relevat că cel în cauză nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus nu este înmatriculat.
            În baza probatotiului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Gurahonț, cu propunerea luării de măsuri preventive.
 
  •  
 
Infracțiuni rutiere
 
            Polițiștii Secției 2 Micălaca au depistat un bărbat de 67 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Flacăra, având dreptul de a conduce anulat. Din verificări, s-a stabilit că numărul de înmatriculare al autoturismului condus este atribuit unui alt vehicul.
            Tot în municipiu, un tânăr de 23 de ani, din Arad, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având o îmbibație alcoolică de 1,09 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            Cei doi bărbați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.
 
  •  
 
Activități preventive, în municipiu și județ
 

            Polițiștii din municipiu și județ au desfășurat, ieri, mai multe acțiuni preventive, pentru reducerea risului rutier și impunerea respectării legislației.
            În muncipiu, polițiștii rutieri, cei de ordine publică, investigații criminale și cele două secții urbane, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, au legitimat 366 de persoane și verificat 204 vehicule. Au fost verificate 23 de locații : hoteluri, moteluri, pensiuni și locuințe private în regim de închiriere. Au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 173.400 de lei, fiind retrase 10 certificate de înmatriculare și reținute 4 permise de conducere. 54 de persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Arad pentru clarificări, toate fiind amprentate de polițiștii criminaliști, între acestea un bărbat căutat pentru audieri într-un dosar de furt. În Piața Mihai Viteazul, a fost depistat un bărbat care comercializa 120 de pachere de țigări de contrabandă, acesta fiind sancționat, iar țigările ridicate în vederea confiscării.
            Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor s-au desfășurat în Săntana și Sebiș, fiind constatate 43 de fapte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 12..600 de lei. 110 persoane au fost legitimate, și 96 de vehicule verificate.

            Pe raza localității Sântana, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea legislației privind transportul materialului lemnos, fiind confiscați 1,48 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 450 de lei.
            Conducătorii de vehicule au fost informați despre modificările legislative intrate în vigoare în vara acestui an, conform cărora, săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
            Aceste acțiuni se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
            În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilir constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 14.000 de lei, din care 24 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
            Au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 1625

IPJ Arad Acțiune preventivă în zona Gurahonț

06 Feb 2024 456

IPJ AradAcțiune preventivă a polițiștilor rutieri

05 Feb 2024 424

IPJ AradOrdin de protecție provizoriu

01 Feb 2024 497

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

22 Jan 2024 394

IPJ AradBănuit de lovire și distrugere, identificat și reținut

18 Jan 2024 374

IPJ AradInfracțiuni rutiere

16 Jan 2024 424

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

15 Jan 2024 485

IPJ AradMandat de executare a pedepsei închisorii

11 Jan 2024 416

IPJ AradBănuiți de furt, identificați de polițiști

10 Jan 2024 525

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

09 Jan 2024 443

Un tânăr a fost ucis într-o altercație în gara Arad

24 Dec 2023 1099

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

19 Dec 2023 556

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

18 Dec 2023 465

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

15 Dec 2023 498