IPJ Arad Buletin de presă

Violență în familie

Polițiștii din Vladimirescu au emis, ieri, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din localitate, care și-ar fi lovit fiica.
În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru violență în familie, totodată fiind solicitată prezența reprezentanților Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Arad, pentru luarea măsurilor care se impun.

Tăiere ilegală și furt de arbori

Polițiștii Secției 6 Rurală Beliu au depistat, la data de 6 septembrie a.c., un bărbat de 44 de ani, din Archiș, care transporta lemne. 
Din cercetări, a reieșit că cel în cauză, ar fi tăiat, fără drept, 4 arbori din specia cer, dintr-o pădure din zona Groșeni, pe care i-ar fi transportat la domiciliu.
În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Cercetați pentru furt și alte infracțiuni

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat, în dimineața zilei de 6 septembrie a.c., în jurul orei 5:30, un tânăr de 25 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Cometei, din municipiu. Din cercetări, a reieșit că tânărul nu deține permis de conducere, iar autoturismul ar fi fost sustras de pe Splaiul Mureșului, din municipiu. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valaore de 0,10 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
În cauză se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și conducere fără permis.
Polițiștii orașului Ineu, cu sprijinul polițiștilor din municipiu, au depistat un autoturism parcat în fața unui imobil din Gurba. Autoturismul era căutat din ziua de 4 septembrie a.c., când a fost sustras din municipiu. În urma investigațiilor, a fost identificat un tânăr de 24 de ani, din Arad, bănuit de săvârșirea faptei. 

Autoturismul a fost returnat proprietarului, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Acțiune preventivă, în municipiu


Polițiștii din municipiu, împreună cu polițiști de frontieră și jandarmi arădeni, au desfășurat, ieri, o acțiune preventivă, pentru impunerea respectării legislației rutiere și descurajarea fenomenului infracțional.
Activitatea s-a desfășurat timp de două ore, fiind legitimate 71 de persoane și verificate 52 de vehicule. Au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 11.700 de lei, fiind retrase 4 certificate de înmatriculare și reținut un permis de conducere. 
Au fost depistate 6 persoane bănuite de trecere frauduloasă a frontierei, acestea fiind conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor. Alte două persoane de interes au fost conduse la sediul I.P.J. Arad, pentru verificrări suplimentare, acestea fiind fotografiate și amprentate de polițiștii criminaliști.  
Aceste activități se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ.

Infracțiuni rutiere

Polițiștii Biroului Rutier au depistat, în dimineața zilei de 6 septembrie a.c., un tânăr de 25 de ani, din Macea, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu, din Arad. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat valoare pozitivă pentru TH-5 (cannabis).
Un bărbat de 32 de ani, din Șimand, a fost depistat de polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș, în timp ce conducea un autoturism în Șimand. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,52 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Conform procedurii, în ambele situații a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate, respectiv alcoolemiei, și au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilir constatate, au fost aplicate 126 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, din care 58 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEOProcurorii DIICOT cutremură țara! Se fac zeci de percheziții, inclusiv la Constanța!

26 Mar 2024 1569

IPJ Arad Acțiune preventivă în zona Gurahonț

06 Feb 2024 453

IPJ AradAcțiune preventivă a polițiștilor rutieri

05 Feb 2024 421

IPJ AradOrdin de protecție provizoriu

01 Feb 2024 493

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

22 Jan 2024 390

IPJ AradBănuit de lovire și distrugere, identificat și reținut

18 Jan 2024 370

IPJ AradInfracțiuni rutiere

16 Jan 2024 421

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

15 Jan 2024 482

IPJ AradMandat de executare a pedepsei închisorii

11 Jan 2024 414

IPJ AradBănuiți de furt, identificați de polițiști

10 Jan 2024 520

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

09 Jan 2024 442

Un tânăr a fost ucis într-o altercație în gara Arad

24 Dec 2023 1098

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

19 Dec 2023 554

IPJ AradSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

18 Dec 2023 464

IPJ Arad Infracțiuni rutiere

15 Dec 2023 496