IPJ AradOrdine de protecție provizorii

BULETIN DE PRESĂ
 
Ordin de protecție provizoriu
 
            Polițiștii Secției 2 Micălaca cercetează un bărbat de 21 de ani, din Arad, care, la data de 12 iulie a.c., și-ar fi agresat fizic mama. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru violență în familie.
  •  
 
Infracțiune rutieră
 
            La data de 12 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 25 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Poetului. Din verificări a reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
            Cel în cauză este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  •  
 
Acțiune preventivă, în municipiu
 
            La data de 12 iulie a.c., polițiștii din municipiu cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad au desfășurat o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și pentru reducerea riscului rutier.
            În cadrul activității au fost legitimate 164 de persoane și veirificate 99 de autovehicule. 46 de persoane au fost conduse la sediul poliției, în vederea clarificării unor aspecte de interes operativ (identitate, stare civilă, etc.), acestea fiind amprentate și fotografiate de polițiștii criminaliști.
            Au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, din care 45 la regimul circulației rutiere și 6 conform Legii 61/1991, privind ordinea și liniștea publică, în valoare de 21.450 de lei.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.700 de lei, din care 75 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 8 certificat de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ AradAcțiuni preventive, desfășurate de polițiștii Secției 5 Rurală Ineu

01 Nov 2023 413

IPJ Arad Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

26 Sep 2023 595

IPJ AradOrdine de protecție provizorii

26 Jul 2023 558

IPJ AradReținut pentru violare de domiciliu

29 May 2023 645

IPJ AradOrdine de protecție provizorii

10 May 2023 708

IPJ AradOrdine de protecție provizorii

20 Apr 2023 525

IPJ AradInfracțiuni rutiere

18 Apr 2023 642