IPJ AradOrdine de protecție provizorii

BULETIN DE PRESĂ
Ordine de protecție provizorii
 
            La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 22.55, polițiștii Secției 1 Rurală Arad au fost sesizați despre un scandal în familie, în Șagu. Din cercetări a reieșit că, un bărbat de 45 de ani ani, din județul Cluj, ar fi pătruns fără drept în curtea fostei soții și ar fi amenințat-o cu acte de violență. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru violare de domiciliu și amenințare.
            A mai fost emis, de polițiștii Secției 6 Rurală Beliu, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 44 de ani, din Archiș, care, la data de 25 iulie a.c., și-ar fi agresat fizic soția. Cel în cauză este cercetat penal pentru violență în familie.
  •  
Acțiune preventivă, în municipiu
 
            La data de 25 iulie a.c., polițiștii din municipiu cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, au desfășurat o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere.
În cadrul activității au fost legitimate 131 de persoane și verificate 86 de autovehicule. 50 de perosane au fost conduse la sediul poliției în vederea stabilirii unor aspecte de interes operativ ( identitate, stare civilă, etc.) acestea fiind amprentate și fotografiate de polițiștii criminaliști. Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, din care 3 conform Legii 61/1991, privind ordinea și liniștea publică, iar restul pentru nerespectarea legislației rutiere.
Valoarea sancțiunilor a fost de 21.805 lei, fiind totodată reținut 1 permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 117  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 51.000 de lei, din care 45 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 5 certificat de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ AradAcțiuni preventive, desfășurate de polițiștii Secției 5 Rurală Ineu

01 Nov 2023 413

IPJ Arad Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

26 Sep 2023 595

IPJ AradOrdine de protecție provizorii

13 Jul 2023 544

IPJ AradReținut pentru violare de domiciliu

29 May 2023 645

IPJ AradOrdine de protecție provizorii

10 May 2023 708

IPJ AradOrdine de protecție provizorii

20 Apr 2023 525

IPJ AradInfracțiuni rutiere

18 Apr 2023 642