IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

Nr. 278 din 16 aprilie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiști
 
 
În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat și au identificat și reținut trei bărbați, de 34, respectiv 47 de ani, din Bascov și de 22 de ani, din comuna Galicea, județul Vâlcea.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 22-24 martie a.c., bărbații de 22, respectiv 47 de ani, ar fi sustras componente de pe un cap-tractor, ce se afla parcat într-o alveolă, pe DN 7 – Valea Ursului.
Pentru administrarea probatoriului, la data de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința bărbatului de 34 de ani, din Bascov, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunurile sustrase.
Ulterior, au fost puse în ececutare trei mandate de aducere, cei trei bărbați fiind conduși la sediul poliției, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 16 aprilie a.c., să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 917 persoane, au fost verificate 659 de autoturisme și au fost efectuate 356 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 456 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 123.000 de lei, dintre care 394 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 46 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul celor 38 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung
 
 
În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au acționat pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin verificarea respectării regulilor de circulație și combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, cu accent pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care se deplasează cu viteză excesivă, precum și a celor care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.625 de lei, și au aplicat măsura complementară de reținere a opt permise de conducere și de retragere a unui certificat de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Exemplu:
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr, de 19 ani, din Țițești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 136 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 3.300 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Bughea de Sus, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe D.N. 73 - Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 125 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.390 de lei, fiind reținute două permise de conducere și retrase cinci certificate de înmatriculare.
Au fost desfășurate activități în zona unităților școlare, la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri/ore, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș au depistat un trei bărbați, de 59 de ani, din Bucucrești, de 52 de ani, din județul Ilfov, respectiv 36 de ani, din județul Teleorman, care conduceau motocicluri, pe raza localității Arefu, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculele.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
 
  •  
 
Conducea fără drept și sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 57 de ani, din Popești, care conducea un tractor pe DJ 504, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea a fost mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că tractorul nu avea inspecția tehnică periodică și polița de asigurare auto obligatorie valabile.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar bărbatul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002 R, cu amendă în valoare totală de 1.485 lei, iar ca măsură complementară au fost reținute plăcuțele cu numărul de înregistrare al tractorului.
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și distrugere, în care se desfășoară cercetări față de un bărbat de de 26 de ani, din Pitești.
Din verificările efectuate, a rezultat că în ziua de 3 aprilie a.c., cel în cauză ar fi distrus un geam al autoturismului unei femei de 24 de ani si ar fi deposedat-o pe aceasta, prin acte de violență, de telefonul mobil.
În ziua de 10 aprilie, cel în cauză a fost depistat de polițiștii Secției 2 Poliție Pitești și condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere emis în cauză.
Reamintim că, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Transportau material lemnos fără proveniență legală
 
 
În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au depistat un bărbat de 61 de ani, din București, care conducea o autoutilitară, pe DN 7, cu care transporta material lemnos prelucrat, fără a deține legale de proveniență și însoțire.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 3 m.c. de material lemnos - cherestea.
Ca urmare a abaterii, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată măsura complementară a confiscării cantității de material lemnos, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Cotmeana.
 
  •  
 
În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Golești au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au depistat un bărbat din Schitu Golești, care transporta material lemnos, cu un atelaj hipo, fără a deține legale de proveniență și însoțire.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 1,036 m.c. de lemn de foc, de esență fag.
Ca urmare a abaterii, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010, fiind aplicată măsura complementară a confiscării cantității de material lemnos, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa.
 
  •  
 
Activități preventive în școli
 
 
În ziua de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități înformativ-preventive, în cadrul Campaniei „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Pitești.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat peste 45 de elevi și cadre didactice.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

15 Apr 2024 241

IPJ ArgeșAcțivități de combatere a delictelor silvice

08 Apr 2024 298

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

03 Apr 2024 361

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni

02 Apr 2024 297

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

21 Mar 2024 301

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

20 Mar 2024 390

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Pitești

08 Mar 2024 382

IPJ ArgeșNu au respectat culoarea roșie a semaforului

19 Feb 2024 390

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

06 Feb 2024 378

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni

05 Feb 2024 373

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore

29 Jan 2024 420

IPJ ArgeșAcțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

24 Jan 2024 438

IPJ ArgeșAcțiuni în trafic ale polițiștilor rutieri câmpulungeni

23 Jan 2024 384

IPJ ArgeșMandat pus în executare de polițiști

11 Jan 2024 425

IPJ ArgeșSancționați de polițiști

10 Jan 2024 421