IPJ BacăuPercheziții

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase
 
            La data de 31 martie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat două percheziții domiciliare pe raza comunei Mănăstirea-Cașin, la locuințele unui bărbat de 35 de ani.
La una din locuințe, polițiștii au identificat ca fiind deținute ilegal o armă de vânătoare, 120 de cartuşe, 7 tuburi de cartuş cu capsa nepercutată, 3 aparate de sertizare muniţie și o matriţă confecţionare alice.
 Arma şi muniţia identificate au fost ridicate în vederea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, respectiv, ștergerea fără drept a marcajelor de pe armele letale.
 
  •  
A condus un autoturism, deși avea o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
          La data de 31 martie a.c, în jurul orei 17.00, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Bacău, au depistat în trafic, pe strada Veronica Micle din localitate, un autovehicul, condus de către un bărbat de 55 de ani, din Buhuşi, care avea o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
      Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

         Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
  •  
Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști
 
Polițiștii din Onești au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Onești, privind un bărbat de 44 ani din localitate, care a fost condamnat la o pedepsă privativă de libertate de 1 an și 6 luni, pentru săvârşirea infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Bărbatul a fost escortat şi introdus în Penitenciarul Bacău.
          Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și a Brigăzii Operațiuni Speciale Bacău.
  •  
 

Depistat în trafic și cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals
 
       La data de 31 martie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii Sectiei 6 Poliţie Rurală Traian au depistat în flagrant delict, un tânăr, de 18 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism, având direcţia de deplasare Traian - Secuieni, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a stabilit faptul că, autoturismul în cauză deţine inspecţia tehnică periodică cu termenul de valabilitate expirat din octombrie 2022, în certificatul de înmatriculare observându-se modificări/ adăugiri în dreptul termenului de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice. De asemenea, poliţa de asigurare civilă obligatorie avea termenul expirat.

     Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
  •  
 
Acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi menţinerea climatului de ordine publică
 
În perioada 01/02 aprilie a.c., efectivele de polițiști din cadrul Poliţiei mun.Moinești au acţionat în locurile de interes, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi menţinerea climatului de ordine publică.
În urma activităților desfășurate au fost legitimate 90 de persoane și controlate 67 de autovehicule.
          Totodată au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 de lei, din care 54 la normele privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea au fost reținute 5 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și retras un certificat de înmatriculare.
          Exemplu:
          Polițiștii au identificat un tânăr de 25 de ani, din localitate, bănuit că ar fi sustras un portofel cu bani, din buzunarul gecii unui bărbat de 52 de ani, din comuna Bereşti-Tazlău, în timp ce se afla în parcarea unui magazin alimentar. În continuare se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

          La data de 02 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au acţionat, în intervalul orar 07:00-12:00, împreună reprezentaţi din cadrul D.S.V.S.A Bacău, în târgul săptămânal din comuna Răcăciuni şi pe raza de competență a secţiei de poliție, pentru combaterea faptelor de comerţ ilicit, a infracţiunilor comise cu violenţă, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi pentru diminuarea fenomenului infracţional.
         În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate  187 de persoane, controlate 113
autovehicule și efectuate peste 100 de testări cu aparatul etilotest.
         Pentru neregulile constatate au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, din care 25 conform Legii 61/1991, în valoare de 12.000 lei, 15 la regimul circulației rutiere,
în valoare de 8.700 de lei, iar restul pentru alte abateri. Deasemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.



 
                                                                                                                                  Întocmit,
Subcomisar de poliţie
P.C

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bacău Percheziții domiciliare efectuate de polițiști și 3 bărbați reținuți pentru furt calificat

11 Mar 2024 436

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 433

IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

22 Jan 2024 456

Tineri reținuți pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu. Ce au stabilit anchetatorii

27 Dec 2023 1192

IPJ BacăuPercheziții domiciliare efectuate de polițiști și doi tineri reținuți pentru tâlhărie calificată

15 Dec 2023 485

IPJ Bacău Percheziții domiciliare și 3 bărbați reținuți de polițiști după un scandal

13 Dec 2023 462

IPJ Bacău Percheziții efectuate de polițiști într-un dosar penal ce vizează carduri sociale folosite ilegal

21 Sep 2023 514

IPJ Bacău Buletin de presă

08 Sep 2023 485

IPJ Bacău Arme ridicate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare

29 Jun 2023 669

IPJ BacăuPercheziții

03 May 2023 525

IPJ BacăuPercheziții

27 Apr 2023 530

IPJ BacăuPercheziții

25 Apr 2023 578

IPJ BacăuFlagrant delict şi percheziţii într-un dosar penal de trafic și consum de droguri de mare risc

12 Apr 2023 673

IPJ BacăuFraude din fonduri comunitare și naționale

15 Feb 2023 597

IPJ Bacău Atenție cui închiriați imobile!

10 Feb 2023 731