IPJ Bacău Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat

Nr. 19 din 22 ianuarie 2024
                                                                                       
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Percheziții domiciliare în Bacău, la imobilele unui bănuit de furt calificat
 
          La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor 1 și 2 Poliție Bacău au pus în aplicare două mandate de percheziție, la imobilele unui tânăr de 24 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.
 
          Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 15 - 16 ianuarie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în sediul a două societăți din municipiu, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.
          În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii au depistat un localnic de 24 de ani, bănuit de comiterea faptelor.
          Polițiștii au descoperit și ridicat mai multe bunuri în vederea continuării cercetărilor, ca urmare a perchezițiilor efectuate.
          Totodată, din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, pe numele tânărului a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Bacău, fiind condamnat la 3 ani și două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
          Cel în cauză a fost condus de polițiști și încarcerat în Penitenciarul Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
  •  
 
Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

         
          La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bacău au depistat un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Letea Veche.
          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, bărbatul figura cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

          Totodată, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
  •  
 
          La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 63 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Dofteana, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii i-au reținut celui în cauză permisul de conducere, eliberându-i dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
          La aceeași dată, o patrulă mixtă formată din polițist din cadrul Poliţiei Oraşului Buhuşi şi jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a depistat în flagrant delict, un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Mai din localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii au luat măsura reținerii permisului de conducere, eliberând dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
          La data de 21 ianuarie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat în flagrant delict, un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 241 din localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Totodată, din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, bărbatul figura cu permisul de conducere anulat.
          Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului și fără permis.
 
 
 
  •  
         
 
 
          La aceeași dată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Comănești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Moldovei din localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii i-au reținut celui în cauză permisul de conducere, eliberându-i dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
          În aceeași zi, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Republicii din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii au luat măsura reținerii permisului de conducere, eliberând dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
 
Depistat la volan sub influența substanțelor psihoactive
 
          La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în trafic, un bărbat de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Sascut.
          În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a consumului unor substanțe interzise.  
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.       
 
  •  
 
 
Prins de polițiști cu aparatul radar, conducând cu 131 km/h în localitate
 
          La data de 20 ianuarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dărmănești au depistat un tânăr de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 12A, în localitate, cu viteza de 131 km/h.
          Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
                                                                                                 ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuPercheziții domiciliare în județele Bacău și Brașov și 3 persoane reținute de polițiști pentru proxenetism

21 Feb 2024 410

IPJ Bacău Buletin de presă

08 Sep 2023 475

IPJ Bacău Arme ridicate de polițiști în urma unor percheziții domiciliare

29 Jun 2023 658

IPJ BacăuPercheziții

03 Apr 2023 723

IPJ Bacău Știre de presă - 17.11.2022

17 Nov 2022 713

Percheziții într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave!

02 Nov 2022 1147

IPJ Bacău Buletin de presă - 25.08.2022

25 Aug 2022 684

IPJ Cluj Comunicat de presă - 04.08.2022

04 Aug 2022 1116

IPJ Bacău Buletin de presă - 18.05.2022

18 May 2022 771

IPJ Bacău Buletin de presă - 29.11.2021

29 Nov 2021 807

IPJ Bacău Știre de presă - Armă şi muniţia aferentă, deţinute ilegal, ridicate de la locuinţa unui bărbat în urma unor percheziţii domiciliare

05 Aug 2021 892