IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

Nr. 77 din 28 martie 2024
                                                                                                
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis
 
          La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.
          Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar conducătorul auto a încercat să se sustragă verificărilor polițiștilor oprind în curtea locuinței sale și fugind într-o direcție necunoscută.
          În urma activităților investigativ-operative, polițiștii l-au identificat pe cel în cauză, acesta fiind un tânăr de 17 ani care în luna ianuarie a.c., a fost depistat și reținut de polițiști după ce a condus un autoturism pe DN2 E85 fără permis de conducere și s-a sustras controlului. În momentul de față acesta se afla sub măsura controlului judiciar.
          Totodată, din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, plăcuțele cu numere de înmatriculare montate pe autoturismul condus de cel în cauză aparțin altui vehicul.
          După administrarea probatoriului, polițiștii l-au reținut pe tânăr pentu 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducerea sau punerea în circulație a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.
 
  •  
 
Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale
 
          La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.

          Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, acesta fiind cercetat pentru infracțiunea de viol, prevăzută de codul penal german, comisă în anul 2022 pe teritoriul acestui stat.
          Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.
          Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău, fiind demarate procedurile de predare către autoritățile germane.

 
  •  
 
 
 
Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic
 
La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La aceeași dată, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un tânăr de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Răcăciuni, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          La testarea cu aparatul etilometru a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Onești au depistat un tânăr de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pajura din municipiu.
          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.                  
 
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
             Ag. șef adj. de poliție   

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BacăuReținut de polițiști după ce a condus băut și a provocat un accident rutier

02 Apr 2024 367

IPJ Bacău Identificat și reținut de polițiști pentru tâlhărie

23 Feb 2024 521

IPJ BacăuReținut de polițiști în urma unui scandal

24 Nov 2023 533

IPJ Bacău Identificat și reținut de polițiști pentru tâlhărie și furt calificat

22 Nov 2023 523

IPJ BacăuCel în cauză a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău

17 Nov 2023 512

IPJ BacăuBărbat reținut de polițiști pentru violență în familie

08 Nov 2023 498

IPJ Buzău A mers la reparații cu mașina și nu i s-a mai returnat

02 Nov 2023 1129

IPJ BacăuMandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat pe teritoriul Franței.

27 Oct 2023 464

Femeie din Bacău, reținută și cercetată pentru incendiu

18 Oct 2023 665

Hoț de 16 ani, prins în flagrant! Ce a furat dintr-o mașină

17 Oct 2023 903

Șantaj și înșelăciune în Bacău Un bărbat de 47 de ani reținut. Cum inducea în eroare mai mulți oameni

17 Oct 2023 821

IPJ BacăuReținut de polițiști pentru infracțiuni de șantaj și înșelăciune

17 Oct 2023 517

IPJ Bacău Buletin de presă

25 Sep 2023 562

Descoperire șocantă într-un mijloc de transport! Ce avea asupra sa un bărbat

24 Sep 2023 1446

IPJ Bacău Buletin de presă 1 septembrie 2023

01 Sep 2023 687