IPJ Buzău Poliţiştii de la Siguranţă Şcolară în dialog cu elevii

 
Nr. 84 din 15 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 14 martie 2024
 
 
Poliţiştii de la Siguranţă Şcolară în dialog cu elevii
 
În ziua de 13 martie a.c., ofițerii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activităţi preventive cu elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Kogâlniceanu” Buzău.
Activităţile s-au desfășurat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență.
Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Polițiștii au discutat cu elevii despre comportamentul pe care ar trebui să îl adopte în incinta unității de învățământ și efectele negative pe care bullying le poate avea asupra psihicului.
Prevenirea conduitelor violente în rândul elevilor, informarea acestora cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au și aplicarea cu operativitate a măsurilor de corecție pentru minorii autori de infracțiuni pot determina formarea unor generații de tineri care resping tentațiile ilicite și anturajele delincvente.
 
  •  
Nereguli în trafic
 
În data de 14 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 243 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În cazul unui tânăr de 20 de ani, polițiștii au întocmit dosar penal.
Acesta a fost depistat de polițiștii Secției de poliție rurală Mărăcineni, în timp ce conducea un vehicul pe o stradă din localitatea Săgeata.
În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere, iar vehiculul, neînmatriculat, ar fi fost sustras de la un vecin.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ,,furt în scop de folosință”.
Poliţiştii rutieri au continuat activitățile pentru reducerea consecinţelor accidentelor de circulaţie și pentru conștientizarea șoferilor și a pasagerilor cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă și a dispozitivelor de fixare omologate. Astfel, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale pentru şoferii care au ignorat obligaţile legale pe această linie.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 57 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 4 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză164 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui șofer de 39 de ani, din Vrancea, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și a autovehiculelor ce aveau acest drept și pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 35 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
15 sancțiuni au fost aplicate șoferilor care au condus autovehicule ce prezentau defecșiuni tehnice şi 29 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 57.000 de lei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Centrul Operaționa

24 Apr 2024 298

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

23 Apr 2024 279

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Prevenirea Criminalității și Siguranţă Şcolară

22 Apr 2024 247

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

18 Apr 2024 323

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității

16 Apr 2024 254

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

12 Apr 2024 260

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

10 Apr 2024 264

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

29 Mar 2024 311

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 526

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

13 Mar 2024 430

IPJ BuzăuPolițiștii buzoieni prezenți în școli

30 Jan 2024 422

IPJ Buzău Educaţia rutieră de la vârste fragede salvează vieți!

22 Jan 2024 398

IPJ BuzăuPolițiștii în dialog cu elevii de gimnaziu

16 Jan 2024 401

IPJ BuzăuElevii buzoieni sfătuiți antivictimal de polițiștii de la Siguranţă Şcolară

13 Dec 2023 536

IPJ Buzău Ofițerii de la Siguranță Școlară în dialog cu elevii de la Nehoiu

12 Dec 2023 494