IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

Nr.122  din 12 aprilie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 11 aprilie 2024
 
 
Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară 
 
În ziua de 11 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară s-au deplasat la Școala Gimnazială „George Emil Palade” Buzău și la Școala Gimnazială Poșta, din Topliceni, unde au desfăşurat activități preventiv-informative.
Elevii au fost foarte receptivi şi activi în discuţiile lansate de poliţişti pe marginea  prevenirii bullyingului/cyberbullyingului.
Tema principală a discuţiilor a fost prevenirea victimizării minorilor prin recunoașterea situaţiilor de pericol în care aceştia ar putea fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.
Elevii au fost îndrumați să sesizeze de îndată cadrelor didactice, consilierului școlar şi părinților comportamentele care se înscriu în sfera violenței școlare.
Întâlnirea  a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
Activitatea s-a derulat sub egida Campaniei pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar ”Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”.
 
  •  
Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști
 
La data de 11 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Râmnicu Sărat au identificat şi depistat principalul bănuit de săvârşirea infracțiunii de furt calificat.
Faptele au fost sesizate la începutul lunii aprilie a.c., de către persoanele vătămate, 3 bărbați cu vârste cuprinse între 52 și 73 de ani, din Râmnicu Sărat.

Din cercetări a reieşit că bănuitul, un bărbat de 50 de ani, din Buzău, ar fi abordat persoanele vătămate pe stradă și, sub pretextul că le-ar cunoaşte, s-ar fi apropiat de acestea,moment în care le-ar fi sustras acestora portofelele.
În cauză, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, și continuă cercetările sub coordonarea parchetului, pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.
Astăzi, 12 aprilie, urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

 
  •  
Nereguli în trafic
 
În data de 11 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 18 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 50 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 5 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză124 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui șofer de 39 de ani, din Buzău, ce rula pe DN1B E577, în localitatea Istrița de Jos.
Alte 13 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor aflați în traversarea regulamentară a drumului,  pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
50 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 9 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic şi 51 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 56.000 de lei.
Poliţiştii au efectuat peste 130 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
În cazul unui bărbat de 32 de ani, din Buzău, care a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul, pe o stradă din municipiul Buzău, aparatul drugtest a indicat valoare pozitivă.
În urma testării șoferului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea parchetului.
 
Măsuri pentru a fi în siguranţă la volan recomandate de polițiștii buzoieni
 
Siguranţa pasagerilor din maşină şi a celorlalţi participanţi la trafic se află în legatură directă cu pregătirea conducătorilor auto. Pentru a preveni incidentele la volan:
Centura de sigurantă ar trebui să fie purtată de conducătorii auto şi de pasageri în orice moment în care călătoresc cu maşina. În cazul unui potenţial impact, aceasta poate salva viaţa tuturor celor implicaţi.
Asiguraţi-vă că toate oglinzile sunt dispuse astfel încât să aveţi vizibilitate din toate unghiurile. Completaţi lichidul de parbriz şi utilizaţi exclusiv ştergătoare care se află în forma bună şi care pot curăţa eficient parbrizul. În cazul în care conduceţi când afară e soare puternic, utilizaţi ochelari de soare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Centrul Operaționa

24 Apr 2024 313

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

23 Apr 2024 295

IPJ BuzăuROADPOL – Speed Marathon

22 Apr 2024 247

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Prevenirea Criminalității și Siguranţă Şcolară

22 Apr 2024 257

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

18 Apr 2024 329

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității

16 Apr 2024 258

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

10 Apr 2024 267

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

29 Mar 2024 320

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 535

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

13 Mar 2024 435

IPJ BuzăuPolițiștii în dialog cu elevii de gimnaziu

16 Jan 2024 402

IPJ BuzăuAcţiuni preventive ale poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroului Siguranța Școlară

27 Oct 2023 485

IPJ BuzăuBănuit de tentativă la furt calificat dintr-un lăcaș de cult identificat de polițiști

24 Oct 2023 517

IPJ Buzău Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

05 Oct 2023 611

IPJ Buzău Buletin informativ 14 septembrie

15 Sep 2023 477