IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Centrul Operaționa

Nr. 133 din 24 aprilie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 23 aprilie 2024
 
Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Centrul Operațional
 
În ziua de 23 aprilie a.c., ofițerii de la Siguranţă Şcolară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii ai mai multor unități de învățămând din județul Buzău.
Elevii au primit informații utile despre cum să circule în siguranță pe drumurile publice, precum și despre importanța abordării unui comportament corect ca pietoni și bicicliști, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.
Dialogul a fost unul interactiv şi s-a purtat în termeni adaptaţi vârstei interlocutorilor, astfel încât mesajul instituţional să fie bine receptat şi sedimentat.
La acest început de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au desfășurat o activitate ce a avut ca scop conștientizarea importanţei utilizării corecte a numărului de urgenţă şi despre consecinţele apelurilor abuzive.
Cei mici au desfășurat activități interactive prin care au invățat ce înseamnă „urgența”, cum să conștientizeze o stare de pericol, care sunt situațiile în care pot apela numărul unic pentru apeluri de urgență, dar și faptul că apelurile abuzive sau nejustificate pot împiedica oamenii care au nevoie de ajutor să primească asistenţa necesară.
Activitatea s-a desfășurat sub egida campaniei ”Gândește! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepsește! Sună responsabil!”.
 
Sfaturi utile:
 
  • apelarea prin sistemul naţional Apeluri de urgenţă 112, trebuie făcută numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor de poliţie pentru soluţionarea evenimentului;
  • este important ca indiferent de situaţia în care vă aflaţi, să vă păstraţi controlul şi să răspundeţi la întrebările pe care vi le adresează operatorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale sau al dispeceratului de poliţie, pentru a scurta timpul de culegere a datelor necesare efectuării intervenţiei de către structura competentă;
  • este important să comunicaţi cu exactitate timpul şi locul producerii evenimentului, numărul şi semnalmentele persoanelor implicate, numărul camerei/apartamentului, intersecţii, cartiere, străzi apropiate, obiective din zonă etc;
  • nu abuzaţi de acest număr de telefon fără motiv real .
 
  •  
Ora de educaţie rutieră la Școala Gimnazială NR.11
 
În ziua de 23 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o activitate educativ-preventivă la Școala Gimnazială NR.11 din Buzău.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului Educație rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Activitatea desfășurată cu elevii Școlii Gimnaziale NR. 7 s-a intitulat ,,ALEGE VIAŢA – EU MĂ DEPLASEZ ÎN SIGURANȚĂ!” și a avut drept scop conştientizarea necesităţii respectării regulilor de circulaţie.
Elevilor li s-a explicat cât de iportantă este respectarea indicatoarelor rutiere, dar și respectarea regurilor de circulație, indiferent de modul de deplasare.

De asemenea, aceștia au primit din partea polițiștilor recomandări pe linia respectării regimului circulației rutiere, explicaţii privind semnificația indicatoarelor rutiere și regulile de circulație care trebuie respectate în special de pietoni, urmărindu-se îmbogățirea cunoștințelor acestora cu privire la semnificația și utilitatea semnalizării rutiere.
 
  •  
Nereguli în trafic/Tânără depistată cu peste 180km/h în localitate!
 
În data de 23 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 212 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 67 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 7 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză185 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unei șoferițe de 21 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2 E85, în localitatea Mihăilești.
Alte 5 permise de conducere a fost reţinut pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la poliție în urma unui accident care s-a soldat doar cu pagube materiale.
43 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 18 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic și 50 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri în trafic.
Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 67.000 de lei.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei, 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui şofer de 46 de ani, din Buzău.
Bărbatul a fost interceptat şi oprit în trafic,în timp ce se deplasa cu maşina pe DJ203K, în localitatea Săgeata.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni l-au testat alcoolscopic şi l-au transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Buzoianului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
  •  
Accidente de circulaţie
 
În data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii rutieri au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, în Poșta Câlnău.
Din primele date de la fața locului este vorba de o coliziune între autoturismul condus de un șofer de 62 de ani, din Stâlpu, și alte două autoturisme conduse din sensul opus, de către un șofer de 68 de ani, din Poșta Câlnău și un șofer de 32 de ani din Vaslui.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului de 68 de ani, cât și a șoferului de 62 de ani și a unui pasager al acestuia.
Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
POLIȚIA REAMINTEȘTE
 
Pentru siguranța dumneavoastră, dar și a permisului dumneavoastră, nu vă certați cu pedala de accelerație! Totodată, nu uitați că șofatul și alcoolul sunt incompatibile!
 
Respectați regulile de circulație!
Respectați-vă partenerii de drum!
Respectați-vă pe dumneavoastră!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

23 Apr 2024 317

IPJ BuzăuROADPOL – Speed Marathon

22 Apr 2024 259

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Prevenirea Criminalității și Siguranţă Şcolară

22 Apr 2024 270

IPJ Buzău Acţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară

18 Apr 2024 338

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității

16 Apr 2024 270

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

12 Apr 2024 281

IPJ Buzău Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară

10 Apr 2024 278

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

29 Mar 2024 333

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 543

IPJ BuzăuAcţiuni preventive desfăşurate de poliţiştii de la Siguranţă Şcolară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității

13 Mar 2024 448

IPJ BuzăuPolițiștii în dialog cu elevii de gimnaziu

16 Jan 2024 411

IPJ BuzăuAcţiuni preventive ale poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii și Biroului Siguranța Școlară

27 Oct 2023 491

IPJ BuzăuBănuit de tentativă la furt calificat dintr-un lăcaș de cult identificat de polițiști

24 Oct 2023 530

IPJ Buzău Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

05 Oct 2023 621

IPJ Buzău Buletin informativ 14 septembrie

15 Sep 2023 486