IPJ Sibiu Început de an școlar, în siguranță

Luni, 11 septembrie, peste 100 de polițiști, alături de jandarmi și polițiști locali, vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreg județul Sibiu, pentru un început de an școlar în siguranță. Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor vor defini această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să vă fim aproape.
 
Pentru polițiștii sibieni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă sub cele mai bune auspicii, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale forțelor de ordine, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.
 
Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Sibiu se vor deplasa la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.
 
De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ.
 
Polițiștii intensifică activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și asigurării de răspundere civilă obligatorie.
 
Totodată, sunt controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
 
Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative. Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.
 
Pentru creșterea gradului de siguranță în interiorul unităților de învățământ, polițiștii informează factorii responsabili cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate și sunt pregătiți să răspundă la orice întrebare și să intervină ori de câte ori este nevoie.
 

Nu uitați:
 
•Stabiliți copilului un program, astfel încât să știți tot timpul unde este și ce face;

•Spuneți-i la cine să apeleze când se ivește o problemă și stabiliți o persoană care să-l supravegheze atunci când nu sunteți lângă el;
•Discutați permanent cu copilul și asigurați-l de toată disponibilitatea de a-l ajuta și îndruma;
•Aflați cine sunt prietenii copilului dumneavoastră, atât în viața on-line, cât și off-line.
 
Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ SibiuAlcool la volan

27 Nov 2023 221

IPJ SibiuAtenție în trafic, vine iarna!

24 Nov 2023 256

IPJ Sibiu Abateri la regimul rutier și silvic

24 Nov 2023 220

IPJ SibiuReținută după ce ar fi sustras bunuri și bani

22 Nov 2023 273

Sibiancă, de 45 de ani, reținută pentru furt. Ce au constatat polițiștii

22 Nov 2023 442

IPJ SibiuSibian reținut, după ce ar fi lovit un bărbat

21 Nov 2023 268

IPJ SibiuȘofer beat la volan pe raza localității Șeica Mare

20 Nov 2023 269

IPJ Sibiu Atenție în trafic! Condiții meteo dificile

18 Nov 2023 482

Crimă șocantă, la Sibiu. Ce declară polițiștii

16 Nov 2023 709

IPJ SibiuFurt calificat, sibian reținut

14 Nov 2023 343

IPJ SibiuCercetat penal pentru tâlhărie, a fost reținut

07 Nov 2023 386

IPJ SibiuEvenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale

06 Nov 2023 315

IPJ SibiuPermis de conducere necorespunzător

03 Nov 2023 357

Polițiștii din Sibiu atrag atenția! Fraudele informatice devin tot mai numeroase

01 Nov 2023 501

IPJ SibiuAtenție la fraudele informatice

01 Nov 2023 324