ISU Bihor “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”

- “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”-
O bunicuță, în vârstă de 84 de ani, aflată într-o situație de urgență în propria locuință, a fost salvată de pompierii orădeni.
 
În cursul nopții de duminică spre luni, 25 septembrie a.c., în jurul orei 02.15, în urma unui apel primit prin intermediul numărul unic 112, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, din care unul de prim ajutor calificat, au fost mobilizate pe strada Aleea Rogerius din municipiu, pentru salvarea unei octogenare aflate într-o situaţie de urgenţă în propria locuință.
Utilizând echipamentele și accesoriile din dotare, pompierii au pătruns în apartamentul indicat de apelant, situat la etajul 1, găsind-o pe proprietară căzută în locuință, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca din cauza unor probleme de natură medicală.
Pompierii militari paramedici i-au acordat octogenarei îngrijirile necesare, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor.

Pompierii bihoreni continuă Campania “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”
 
Pompierii bihoreni continuă Campania “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”, insistând asupra măsurilor specifice de protecție a vârstnicilor și a modalităților de diminuare a vulnerabilității acestora în fața riscurilor la care sunt expuși.
 
Campania se adresează în mod special, rudelor și îngrijitorilor persoanelor în etate,  cărora le recomandăm următoarele măsuri menite a-i proteja pe cei dragi:
                      
  • Sunați-i cel puțin o dată pe zi și asigurați-vă că păstrează un telefon în apropiere, pentru a putea apela 112 și/sau un membru al familiei ori un vecin/prieten, în caz de necesitate!
  • Preveniți riscul de cădere, fixând covoarele/preșurile pe podea cu un suport cauciucat! 
  • Plasați covorașe de cauciuc în interiorul căzii pentru a preveni alunecarea, precum și covoare antiderapante lângă cadă!
  • Montați-le benzi led cu senzori de mișcare lângă pat și pe traseul dinspre dormitor spre baie pentru a preveni căderile în timpul deplasărilor nocturne!
  • Achiziționați un sistem GPS prin care îi puteți urmări dacă sunt dezorientați și se rătăcesc sau un sistem de alarmă care vă va alerta dacă părăsesc un perimetru desemnat.
  • Instalați detectoare de fum cu alarmă fonică și luminoasă. Majoritatea incendiilor fatale apar atunci când oamenii dorm!
  • Amenajați-le spațiul astfel încât să se poată evacua cu ușurință, în caz de urgență! În cazul în care locuiesc într-o casă cu etaj, amenajați-le o cameră la parter, pentru a le facilita evacuarea!
  • Pregătiți-i! Simulați cu ei exerciții de incendiu pentru a vă asigura că știu ce să facă în cazul unui incendiu la domiciliu!
  • Conștientizați-i cu privire la riscul utilizării lumânărilor și de importanța supravegherii acestora. Oferiți-le alternativa lumânărilor și candelelor electrice!
  • Asigurați-vă că pot deschide toate ușile și ferestrele din casă: încuietorile ar trebui să se deschidă ușor din interior!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU BihorPeste 200 de pompieri bihoreni la datorie, în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște

30 Apr 2024 297

ISU Bihor300 de locuri scoase la concurs la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă

25 Apr 2024 418

ISU BihorIncendiu la o societate comercială din Săcueni

24 Apr 2024 270

ISU BihorO pisică blocată între două clădiri din Oradea, salvată de pompieri

22 Apr 2024 312

ISU Bihor O octogenară rănită a fost salvată de pompieri, în Oradea

22 Apr 2024 259

ISU BihorBilanț

16 Apr 2024 271

ISU Bihor Incendiu la o locuință din Cetariu

16 Apr 2024 297

ISU BihorDouă incendii produse în Bihor, în Oradea și Ortiteag

15 Apr 2024 327

ISU Bihor Incendii în șase localități bihorene

10 Apr 2024 291

ISU BihorIncendiu la un supermarket din Oradea

08 Apr 2024 296

ISU BihorIncendiu izbucnit în zori de zi, într-o gospodărie din Salonta

05 Apr 2024 366

ISU BihorUn pompier bihorean, multiplu campion național la culturism, organizează un eveniment sportiv caritabil, pentru o fetiță grav bolnavă, în Marghita

03 Apr 2024 380

ISU BihorIntervenții ale pompierilor militari bihoreni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase

29 Mar 2024 343

ISU BihorDoi copilași, blocați în mașină, salvați de pompierii orădeni

26 Mar 2024 347

ISU BihorEchipajele Stației de Pompieri Aleșd, Secției de Pompieri Beiuș și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a șapte incendii

25 Mar 2024 358