MApN Reuniunea ministerială a Rețelei Globale a Punctelor Focale naționale pe tema „Femeile, pacea și securitatea” în contextul copreședinției SUA-România

În data de 21 septembrie, la sediul Organizației Națiunilor Unite (ONU) din New York, a avut loc reuniunea ministerială a Rețelei Globale a Punctelor focale naționale pe tema „Femeile, pacea și securitatea”.
Nivelul de reprezentare al participanților și locul de desfăşurare al activităților au făcut ca reuniunea să fie cel mai important eveniment din programul copreședinției asumate de SUA-România în anul 2023.
Reuniunea a fost moderată de Punctele focale naționale ale SUA şi România, respectiv Katrina Fotovat şi locotenent-colonel Manuela-Elena Bercea, șefa Biroului managementul problematicii de gen din Ministerul Apărării Naționale, lucrările fiind deschise de către secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu și directorul executiv UN Women, Sima Bahous.
Din delegația României, la acest eveniment au luat parte reprezentanții misiunii Permanente a României la ONU, directorul din cadrul Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Gianina Dimitrescu și reprezentantul militar al României la ONU, colonelul Sorin Bucur.
România promovează și susține accesul echitabil și echilibrat în toate domeniile, la toate nivelurile ierarhice, pentru bărbați și femei, personal militar sau civil, atât în funcții de conducere, cât și de execuție, cu respectarea criteriilor de selecție bazate pe performanță.
Următorul eveniment important aflat pe agenda copreședinției va fi găzduit de România, la București, în perioada 7-9 noiembrie 2023, și va reprezenta o nouă oportunitate pentru continuarea schimbului de idei și bune practici între reprezentanții Rețelei Globale a Punctelor focale naționale.

În anul 2023, România și Statele Unite ale Americii realizează copreședinția Rețelei Punctelor focale naționale pe domeniul Femeile, pacea și securitatea (WPS –FPN, Women, Peace and Security Focal Points Network).
Rețeaua Globală a Punctelor focale naționale a fost în ființată în anul 2016, la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe din Spania, în scopul consolidării procesului de implementare a Agendei Femeile, pace și securitatea la nivelul statelor membre ONU, prin împărtășirea de bune practici și îmbunătățirea coordonării programelor de finanțare și asistență.
În prezent, rețeaua are 100 de membri și funcționează sub îndrumarea ONU, iar UN WOMEN asigură secretariatul.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Videoconferință a conducerii MApN cu militarii aflați în misiuni externe

30 Nov 2023 450

MApN Conferința de Securitate de la Berlin, cu participarea secretarului de stat Simona Cojocaru

30 Nov 2023 438

MApN Avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Turce, în România

30 Nov 2023 473

MApN Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat azi

29 Nov 2023 547

MApNVizită a ministrului apărării naționale în Marea Britanie

27 Nov 2023 379

MApN Repetiții pentru Parada Militară Naţională, la Bucureşti

23 Nov 2023 607

Justiție Constanța Ofițer MApN în rezervă, condamnat definitiv pentru viol!

22 Nov 2023 904

MApNÎntâlnire la nivel de miniștri în cadrul procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), la Ankara

22 Nov 2023 329

MApN Întâlnire la nivel de miniștri în cadrul procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), la Ankara

22 Nov 2023 409

MapN Perspective de dezvoltare a cooperării în plan bilateral, discutate în cadrul întrevederii ministrului Tilvăr cu președintele Senatului Republicii Cehe

21 Nov 2023 532

MApNVizita conducerii MApN în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina

21 Nov 2023 271

Conducerea MApN, în vizită oficială în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina

21 Nov 2023 446

Cinste și onoare memoriei lor! Se împlinesc 9 ani de la un tragic accident aviatic soldat cu moartea a nouă militari

21 Nov 2023 698

Ministrul Apărării în vizită la militarii români dislocați în Kosovo

20 Nov 2023 559

Autospecială de pompieri a MApN, răsturnată în județul Prahova! Șoferul, rănit în accident (GALERIE FOTO)

20 Nov 2023 626