Boeuf Bourguignon

boeuf.jpgEste o cunoscuta reteta frantuzeasca care are la baza carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume, ciuperci, usturoi.

Ingrediente

130 gr bacon taiat fasii
800 gr carne vitel/porc taiata cubulete
4 linguri faina
2 cepe mari
2 morcovi mari
6 catei usturoi
4 1/2 cani supa vita (folositi supa de pui sau apa in lipsa)
de 1 deget in cana coniac
250 ml vin rosu sec
250 gr ciuperci intregi sau taiate in doua (in functie de marime)
1 lingura rasa cimbru
1 foaie dafin
1/2 lingura zahar brun
o lingura cu varf pasta de tomate (sau 1/2 cana bulion)
sare, piper
ulei


1 lingura unt

Portii: 6

Reteta completa pe: E-retete.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Tartine picante (Rețetă Interbelică)

28 Jul 2022 4649

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1940

GastroArt Supă de Varză (Rețetă Interbelică)

08 Jul 2022 1240

GastroArt Cartofi surpriză (rețetă interbelică)

02 Jul 2022 1556

GastroArt Chiftele de creer (rețetă interbelică)

23 Jun 2022 1054

GastroArt Ochiuri în mămăligă (rețetă interbelică)

19 Jun 2022 1097

Exponatul săptămânii la Muzeul de Artă Populară Constanța– “Lingură păstorească” (FOTO)

18 Jun 2022 1211

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Jun 2022 1424

GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)

10 Jun 2022 1192

GastroArt Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)

21 May 2022 1514

GastroArt Lapte de pasăre în ciocolată (rețetă interbelică)

17 May 2022 1617

GastroArt Perișoare cu smântână (rețetă interbelică)

05 May 2022 1391

GastroArt Supă de frecăței (rețetă interbelică)

16 Apr 2022 1590

GastroArt Prăjitură Diana (rețetă interbelică)

11 Apr 2022 1615

GastroArt Cremă de vanilie (rețetă interbelică)

16 Mar 2022 1722