„In februarie - martie bancile incep sa execute datornicii“

Arin Stanescu, Presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa: Momentul adevarului se apropie, in februarie – martie bancile incep sa execute datornicii

“Tot sistemul bancar a fost dispus sa reesaloneze, sa rescadenteze creditele, a dat niste facilitati. Cei care au primit astfel de facilitati anul trecut si nu au reusit sa se redreseze trebuie sa se astepte ca anul acesta nu vor mai primi asa ceva si momentul adevarului se apropie foarte tare. In februarie-martie bancile vor incepe sa execute”, spune Arin Octav Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Parcticienilor in Insolventa din Romania, intr-un interviu acordat Forum Invest.

Pentru imbunatatirea situatiei companiilor din Romania, Arin Stanescu spune ca in 2010 statul ar trebui sa-si respecte obligatiile,  sa plateasca lucrarile de care  beneficiaza la timp si sa ramburseze TVA-ul. “Foarte multi  intreprinzatori ajung in procedura insolventei si datorita faptului ca nu li se platesc banii pentru lucrari sau TVA-ul datorat”, spune Stanescu in interviul pentru Forum Invest.

“Un alt lucru pe care ar trebui sa-l faca este  sa creasca volumul garantiilor guvernamentale. Sistemul de garantare folosit in programul Prima Casa ar putea fi aplicat si altor societati comerciale – se pot acorda garantii de 10 miliarde euro. S-ar obtine astfel deblocarea creditului pentru  ca  daca ar exista garantii guvernamentale pentru creditele ce vor fi acordate de catre banci  atunci si dobanda se va reduce si bancile vor fi mai doritoare sa dea credite si companiile vor cere mai multe credite”, mai spune presedintele Uniunii Nationale a Parcticienilor in Insolventa.

Forum Invest organizeaza pe 16-17 martie 2010 CFOs International Conference, primul eveniment international la Bucuresti dedicat directorilor financiari. Ce spun specialistii despre anul financiar 2010, pe www.foruminvest.ro, sectiunea video Business Talks.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 457

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 928

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1216

Paștele nu e sărbătoarea burții! Avertizările unui medic

04 May 2024 442

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 912

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 751

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 926

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 772

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 728

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 722

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 1091

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 825

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 1038

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 668