"Facultatea anului" aleasa de la Universitatea Ovidius

R O M Â N I A
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETĂRII ŞI INOVĂRII
 UNIVERSITATEA "OVIDIUS" CONSTANŢA
B-dul Mamaia 124, 900527 Constanţa
Tel./Fax: 40-241-  606467, 618372, 511512
Tel. mobil 40-723-505731 ; 0723-151222 ; 0724-014141
E-mail: rectorat@univ-ovidius.rorectorat2@univ-ovidius.ro
Webpage: www.univ-ovidius.ro

Comunicat de presă
Facultatea de matematică şi informatică din Universitatea Ovidius Constanţa a fost desemnată printre câştigătorii Galei Premiilor în Educaţie 2009 (susţinută de Fundaţia Dinu Patriciu) la secţiunea "Facultatea anului" din categoria "Învăţământ Universitar". Gala Premiilor în Educaţie este o competiţie care urmăreşte promovarea oamenilor, a proiectelor şi a organizaţiilor care au avut un impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România.
In 2009 s-a desfăşurat prima ediţie a acestei competiţii. S-au înscris elevi, studenţi, profesori, ONG-uri şi instituţii de învăţământ de stat şi private. In urma unui proces de jurizare care s-a desfăşurat pe parcursul a trei săptămâni, Juriul a desemnat finaliştii ediţiei din acest an.Finaliştii au susţinut un interviu pe data de 24 octombrie. In urma acestui interviu au fost desemnati câştigătorii Galei Premiilor în Educaţie. Aceştia au primit premii în valoare totală de 200.000 de euro.
Printre aceştia se numără şi Facultatea de Matematică şi Informatică din Universitatea Ovidius Constanţa,  declarată Facultatea anului, care a obţinut  Premiul al II- lea.
Proiectul Catedrei de Informatică, numit Virtual România, este un proiect de cercetare realizat în cooperare cu parteneri din ţară şi străinătate, cu muzee, firme şi reţele de realitate virtuală. Practic, Virtual România este concretizat prin mai multe proiecte de cercetare de tip realitate virtuală, toate interconectate şi având ca scop valorificarea patrimoniului istoric şi cultural al Dobrogei, introducerea lui în circuitul "turismului virtual" si, nu în ultimul rând, în circuitul educaţional, prin adaptarea conţinutului pentru lecţiile de istorie şi arheologie. Proiectul MATAG este un proiect al Catedrei de Matematică şi a condus la rezultate publicate in reviste internationale de prestigiu cotate ISI. Este un proiect interdisciplinar, de cooperare în cercetare, desfăşurat în colaborare cu Institutul de Matematică al Academiei Române, cu cercetători individuali din SUA, Japonia, Germania, Grecia, Italia, în vederea obţinerii unor rezultate fundamentale din algebra modernă şi geometrie, cu implicaţii in fizică. Laboratory School este un proiect realizat împreună cu University of Northern Iowa, Cedar Falls şi University of Nevada, LasVegas, cu privire la modernizarea tehnicilor de predare în învăţământul preuniversitar matematic şi a fost concretizat prin înfiinţarea unui program masteral de Matematică Didactică, a unei şcoli de aplicaţie şi a unor programe de perfecţionare.
In ceea ce priveşte oportunităţile create pentru studenţi cu privire la mobilitatea şi eligibilitatea pe piaţa forţei de muncă, Proiectul E-FACULTATE promovează ideea necesităţii standardizării cursurilor, a unei mai bune comunicări cu studenţii, concretizându-se prin realizarea unui AVIZIER WEB. De asemenea, PROGRAMUL DE CALITATE prezintă o serie de măsuri standardizate de Manualul de Calitate al Facultăţii pentru imbunătătirea programului educational.
Într-o atmosferă cu adevărat occidentală, la Palatul Parlamentului, a fost sărbătorită excelenţa în Educatie. Cei care muncesc să schimbe ceva au fost răsplătiti. Facultatea noastră alături de o facultate care acum 145 de ani era cea care de fapt înfiinţa Universitatea din Bucureşti. Deci facultatea noastră şi Facultatea de Filosofie a Universităţii Bucureşti au câştigat împreună Premiul II al Secţiunii "Facultatea Anului".
In fata unei audienţe impresionante Decanul facultăţii, Prof.univ.dr.Wladimir-Georges Boskoff, spunea: “Dacă cineva scrie pe Google cuvintele "matematica constanta" sau "informatica constanta" va fi direcţionat către site-ul facultăţii noastre. Accesându-l, va ajunge să ne cunoască şi să vadă că pentru noi înafară de viaţa ştiintifică, subiectul activitătii noastre este STUDENTUL pe care il educăm, formăm, informăm, respectăm. Mulţumim Fundatiei Dinu Patriciu pentru initiativa de a premia excelenţa in educaţie, mulţumim că ne-a arătat locul nostru actual şi, vrem pe această cale să asigurăm că vom continua să ne perfecţionam în beneficiul invăţământului din ţara noastră. Cuvântul care defineşte colectivul nostru este "ATITUDINE", iar visurile studenţilor noştri sunt misiunea noastră!”

Biroul de presă
Universitatea Ovidius Constanţa


3 noiembrie 2009


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 925

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1199

Paștele nu e sărbătoarea burții! Avertizările unui medic

04 May 2024 441

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 907

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 747

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 922

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 768

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 724

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 719

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 1059

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 649

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 822

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 1021

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 662

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1390