Acțiuni de protest în Vămi! Vameșii anunță greve japoneze ca prim pas
 
  • Membrii Sindicatului Național Meridian, salariați în cadrul Autorității Vamale Române, vor iniția în data de 20.12.2023 o acțiune de protest sub forma unei greve japoneze, ce se va manifesta prin purtarea de către aceștia a unei banderole de culoare alba, potrivit membrilor Sindicatului Național Meridian, salariați în cadrul Autorității Vamale Române.
 
La această acțiune vor participa angajați din cadrul birourilor vamale de frontieră și de interior, ai direcțiilor regionale vamale și aparatului central al Autorității Vamale Române.
 

„Principalele nemulțumiri ale personalului vamal sunt legate, în principal,  de condițiile de muncă asigurate și de neacordarea unor drepturi salariale la care sunt îndreptățiți. În ceea ce privește condițiile de muncă acestea se prezintă sub orice critică. Astfel clădirile  în care își desfășoară activitatea sunt într-o stare avansată de degradare din cauza faptului că nu au fost alocate de-a lungul anilor fondurile necesare. În acest moment sunt angajați care tremură, la propriu, atât în birouri, pentru că nu este asigurată încălzirea acestora cum este cazul la Craiova, Tulcea, Vrancea ș.a, sau la frontieră, pentru că de mai mult de 10 ani nu a fost asigurată uniforma de lucru. Lipsa resurselor financiare a dus la deteriorarea continuă a acestei  situații, nefiind asigurate în unele locuri nici măcar serviciile de curățenie sau pază”, transmit aceștia, în revendicările lor.

Potrivit sursei, condițiile nu sunt mai bune nici în ceea ce privește dotările de care dispun referitoare la desfășurarea activității, atât în ceea ce privește aparatura de control (scannere) cât și în cazul celei de birou (calculatoare, imprimante etc).

 

„Unele unități ar trebui uneori închise, dacă angajații nu și-ar cumpăra din banii lor cele necesare activităților zilnice (rechizite, tonere imprimantă ș.a.)”, mai spun reprezentanții sindicatului. 
 

Totodată, deși lucrează în aceleași condiții cu alte categorii de personal, cum este cazul la frontieră, „aceștia sunt discriminați și nu beneficiază de aceleași drepturi sau de plata zilelor de sâmbătă, duminică și sărbători legale lucrate”, punctează sindicatul.
 

„Deși am înștiințat și am solicitat de-a lungul timpului rezolvarea acestor probleme, din păcate, nu există încă semnale că vor fi soluționate prea curând. Urmare a faptului că limita răbdării angajaților a ajuns la un nivel critic, are loc în prezent o consultare în rândul membrilor de sindicat cu privire la declanșarea și a altor forme de protest, acțiunea organizată acum reprezentând doar o primă etapă”, subliniază sursa.
 
 

Citește și
Autoritatea Vamală Română promovează procedurile vamale simplificate pentru facilitarea comerțului cu Turcia

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța se pregătește pentru scanere de ultimă generație în punctele vamale

21 May 2024 427

Autoritatea Vamală RomânăPrimul scaner cu raze X pentru combaterea activitățior ilicite, inaugurat în biroul de frontieră Galați-Giurgiulești

21 May 2024 243

Autoritatea Vamală Română a participat la cea de-a IX-a ediție a Târgului de job-uri, internship-uri și stagii de practică

16 May 2024 506

Peste 7.000 de jucării contrafăcute, reținute de inspectorii vamali din Portul Constanța Sud

30 Apr 2024 543

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 450

Captură a inspectorilor vamali din portul Constanța Sud. Bunuri contrafăcute de aproape 7.500.000 lei (Galerie FOTO)

08 Apr 2024 535

Tone de bomboane contrafăcute, reținute de către inspectorii vamali de la Constanța Sud (FOTO)

25 Mar 2024 596

Plăci ceramice contrafăcute, reținute de vameși în Portul Constanța Sud

16 Feb 2024 703

Încălțăminte contrafăcută în valoare de peste 4 milioane de lei reținută de inspectorii vamali din Constanța Sud (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 816

Întâlnire și discuții între AVR și UNTRR pe tema timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei

07 Feb 2024 543

Căști audio contrafăcute în valoare de aproximativ două milioane lei, reținute de inspectorii vamali din Constanța (FOTO)

31 Jan 2024 589

Misiuni comune de verificare în trafic ale AVR și ISCTR la transportul de mărfuri

26 Jan 2024 639

Ministrul Finanțelor „Trebuie să ajungem la o medie a încasărilor lunare a veniturilor de 40 miliarde lei“

15 Jan 2024 839

Reguli clare de colaborare pentru stoparea importurilor și comercializării mărfurilor neconforme pentru inspectorii vamali și comisarii ANPC

15 Jan 2024 705

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, va cere revocarea din funcție a unor lideri ai ANAF și AVR

30 Dec 2023 1066